Välj kommun här

Ana Mendieta / Omsluten av tid och historia

måndag 21 augusti kl. 11:00 - 18:00

Blod, eld, jord, vatten och den egna kroppen – Ana Mendietas poetiska och drabbande verk från 1970- och 1980-talet är en säregen balansakt mellan utsatthet och styrka. Bildmuseet presenterar hennes fängslande konstnärskap genom 21 filmer och ett urval fotografier, grafiska verk och objekt. Ana Mendieta / Omsluten av tid och historia är den största presentationen av Mendietas konstnärskap som visats i Sverige.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Jumana Emil Abboud / Hästen, fågeln, trädet och stenen

tisdag 22 augusti kl. 11:00 - 18:00

Jumana Emil Abboud (f. 1971) samlar på sägner och myter och ger dem ny gestalt. Genom finstämda teckningar i gouache, pastell och akvarell, och genom poetiska filmverk och muntliga framträdanden utforskar hon personliga och kollektiva minnen.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Roger Metto / Kryosfär

tisdag 22 augusti kl. 11:00 - 18:00

Roger Mettos storslagna bergsmassiv i starka färger har drag av Norrlands fjällvärld och Klippiga bergen, men är snarare drömda geografier. Målningarna skildrar vildmark och fantasier om stora äventyr med referenser till konstnärens uppväxt i Kiruna, filmer han sett, platser han besökt och människans litenhet inför naturen.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Årets svenska bilderbok

tisdag 22 augusti kl. 11:00 - 18:00

”Djur som ingen sett utom vi” av Linda Bondestam och Ulf Stark handlar om våra inre djur och har utsetts till Årets svenska bilderbok. I utställningen presenteras bilder ur den prisade boken och besökaren kan sitta ner och lyssna på dess underfundiga, ibland melankoliska poesi, inlästa av författaren.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Onsdagshäng på Västerbottens museum i sommar

onsdag 23 augusti kl. 18:00 - 21:00

I sommar bjuder vi in dig som är mellan 15 och 25 år till workshop och spelkväll på onsdagar kl 18–21. (Start 21 juni till och med 23 augusti). Personal på plats talar dari, engelska och svenska.
.كارمندان اينجا به زبان هاي دري انكلسي و سويدي صحبت ميكنند

Arrangör: Västerbottens museum, Kulturstorm, Bilda