Välj kommun här

Årets svenska bilderbok / Fågeln i mig flyger vart den vill

tisdag 14 augusti kl. 10:00 - 17:00

Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg har utsetts till den bästa svenska bilderboken i 2017 års utgivning. I samband med att hon tar emot priset under Littfest i mars 2018 öppnar Bildmuseeet en utställning med skisser och originalbilder till boken.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

John Akomfrah / Purple

tisdag 14 augusti kl. 10:00 - 17:00

Bildmuseet presenterar den brittiska konstnären och filmskaparen John Akomfrahs mest ambitiösa verk hittills. Purple är en uppslukande sexkanalig videoinstallation om klimatförändring, mänskliga samhällen och vildmarken. I den mäktiga videoinstallationen kombineras arkivfilm med nytagen film och ett hypnotiskt ljudspår.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Lek och lär i sommarskolan

tisdag 14 augusti kl. 10:00 - 17:00

På Västerbottens museum struntar vi i att det är sommarlov och bjuder in alla åldrar till sommarens tema: skola! Se utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år” i museet och delta i gammeldags skoldag i skolhuset på uteområdet. Låna lekredskap i vår butik och lek gamla skolgårdslekar på uteplatsen.

Sommarskola pågår 17 juni–19 augusti. Dagar och hålltider för olika aktiviteter ser du nedan.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens museum

Ekologins visionärer

tisdag 14 augusti kl. 10:00 - 17:00

Konstverken i Bildmuseets utställning Ekologins visionärer presenterar alternativa förhållningssätt och idéer om människans relation till naturekologier, sociala ekologier och mentala ekologier – system som ofrånkomligen hänger samman och påverkar varandra. De medverkande konstnärerna föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Jochen Lempert / Plötslig vår

tisdag 14 augusti kl. 10:00 - 17:00

Jochen Lempert / Plötslig vår är en konstutställning på Bildmuseet. Jochen Lempert utbildade sig först till biolog men arbetar sedan tidigt 1990-tal som konstnär med svartvitt, analogt fotografi som främsta medium. Djur och natur är dock hans huvudsakliga motiv, och dessa observerar han med en blick som är lika mycket forskarens som konstnärens.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Det hänger på tråden – 18 vävare på Holmsunds Bibliotek

tisdag 14 augusti kl. 13:00 - 16:00

Årets sommarutställning på Holmsunds bibliotek bjuder på verk av 18 vävare runtom Västerbotten och sker i samarbete med Västerbottens läns hemslöjdsförening/ länshemslöjdskonsulenten, Handens hus Skellefteå kommun.
Varmt välkomna till Holmsunds bibliotek.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens läns hemslöjdsförening/ länshemslöjdskonsulenten, Handens hus Skellefteå kommun i samarbete med Holmsunds bibliote

1-timmes museet

torsdag 16 augusti kl. 13:00 - 14:00

Välkommen att besöka 1-timme museet – ”musealia.org”.
Det är ett forsknings- och dokumentationsprojekt med ca 600 konstnärer från hela världen. På ett notställ presenteras deras verk under 1 timme.

Arrangör: Alva kultur/galleri Alva

1-timme museet

torsdag 16 augusti kl. 13:00 - 14:00

Välkommen att besöka 1-timme museet – ”musealia.org”. Det är ett forsknings- och dokumentationsprojekt med ca 600 konstnärer från hela världen. På ett notställ presenteras deras verk under 1 timme.

Arrangör: Alva kultur/galleri Alva