Välj kommun här

Dada är dada

lördag 25 november kl. 11:00 - 18:00

Utställningen Dada är Dada presenterar måleri, teckning, dokument, fotografi, collage, objekt, ljudinspelningar och film från en av 1900-talets mest inflytelserika konströrelser. Dada uppstod 1916 i Zürich som en reaktion mot det pågående världskriget, nationalismen, det borgerliga samhällets värdekonservatism och konventionella estetiska ideal. Under några korta år hann rörelsen sprida sig över stora delar av världen.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Do Ho Suh / Passager

lördag 25 november kl. 11:00 - 18:00

Konstnären Do Ho Suh arbetar med arkitektur som både fysiska och mentala rum. Han är intresserad av hur vi organiserar rummet omkring oss och hur vi därigenom försöker förstå världen och oss själva. I dem stora installationen Passage/s kombinerar konstnären passager, hallar och korridorer från olika hem han haft. I transparenta textila strukturer gestaltar han erfarenhet av mobilitet och förändring, av att överskrida gränser och röra sig mellan o

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Haka – Just Art

lördag 25 november kl. 12:00 - 16:00

Verkligheten 2017 inlett samarbeten med olika visionära konstnärsdrivna initiativ i Sverige. Genom att skapa egna konstcentrum som tar konsten och platsen på allvar formar de ett utrymme att verka och bo på utanför de större konstmetropolerna. Verkligheten presenterar nu Haka som var med och startade Köttinspektionen i Uppsala. Haka består av Anna-Karin Brus, Natasha Dahnberg, Agneta Forslund, Katarina Sundkvist Zohari och Helena Laukkanen.

Fler datum

Arrangör: Galleri Verkligheten

Visning av utställningen Upphovsmannen är en kvinna

lördag 25 november kl. 13:00 - 14:30

Välkommen till en visning av utställningen Upphovsmannen är en kvinna på Kvinnohistoriskt museum. En utställning om tre pressfotografer – Alma Haag, Ellen Dahlberg och Ragnhild Haarstad. Genom deras fotografier får vi ta del av presshistoria, kvinnohistoria och svensk samhällshistoria under 1900-talet.

Fler datum

Arrangör: Kvinnohistoriskt museum

Öppet Hus på 23-an Robertsfors

söndag 26 november kl. 13:00 - 17:00

Utställning av bonader och gamla adventskalendrar.
Skyltsöndag 26 nov. kl 13.00 till 17.00.
Välkommen in och smaka på julbaket, pris 30kr.
PRO och ABF

Arrangör: PRO och ABF