Välj kommun här

Fake News – Öppen ateljé

måndag 21 maj kl. 09:00 - 15:30

I en alltmer digitaliserad värld utsätts vi för ett konstant nyhetsflöde. Men vem står
egentligen bakom nyheterna och hur ska vi sålla ut vad som är sant? Alla är välkomna att skapa en löpsedel, med reflektion och inspiration i källkritik mot media. Lokal: Konstnärsateljén, plan 3 i Väven

Fler datum

Arrangör: Umeå kommuns konstenhet

Årets svenska bilderbok / Fågeln i mig flyger vart den vill

tisdag 22 maj kl. 10:00 - 17:00

Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg har utsetts till den bästa svenska bilderboken i 2017 års utgivning. I samband med att hon tar emot priset under Littfest i mars 2018 öppnar Bildmuseeet en utställning med skisser och originalbilder till boken.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

John Akomfrah / Purple

tisdag 22 maj kl. 10:00 - 17:00

Bildmuseet presenterar den brittiska konstnären och filmskaparen John Akomfrahs mest ambitiösa verk hittills. Purple är en uppslukande sexkanalig videoinstallation om klimatförändring, mänskliga samhällen och vildmarken. I den mäktiga videoinstallationen kombineras arkivfilm med nytagen film och ett hypnotiskt ljudspår.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Skriv- och berättarworkshop

onsdag 23 maj kl. 13:00 - 15:00

Var med på kreativa workshops på museet i vår!

Vi tittar på konst i utställningarna och associerar fritt. Vilka tankar kommer upp? Vad tänker du? Tycker du? Vad har du att berätta?

Vi gör korta skriv- och berättarövningar, pratar och umgås med konsten och berättandet som sällskap. Opretentiöst och kul och efter egen förmåga.

Arrangör: Västerbottens museum

Vernissage och samtal med Annalena Törnström, Umeå konsthall

lördag 26 maj kl. 13:00 - 15:00

Varmt välkomna till vernissage kl.13 av utställningen “Girl where do you think you’re going girl” med måleri av Annalena Törnström. Konstnären finns på plats i utställningen och deltar även kl. 13.30 i ett samtal med Moa Krestesen, konstintendent.

Fritt inträde, ingen föranmälan krävs. Utställningen är öppen till kl.16 på vernissagedagen.

Arrangör: Umeå konsthall