Välj kommun här

Umeå konsthall: Utposter – akvarell av Lars A Persson

måndag 26 juni kl. 10:00 - 19:00

10 juni – 12 augusti visas akvareller av Lars A Persson i Umeå konsthall. Persson är bildkonstnär, född 1958 i Umeå. Verksam i Umeå och sedan två år tillbaks även i Göteborg, dit han flyttade 2015. Persson har ställt ut sin konst på gallerier, konsthallar och museer i de nordiska länderna och utfört ett antal offentliga arbeten. Han har även undervisat på konstutbildningar i Sverige och Europa.

Fler datum

Arrangör: Umeå kultur

Det blir en #Supersommar på Hamnmagasinet!

tisdag 27 juni kl. 12:00 - 15:00

Är du 6-12 år? Kom till Hamnmagasinet och Kulturcentrum i sommar! Kom och häng i våra hängmattor, ät en glass eller hamburgare, Hamnmagasinet har öppet för dig i sommar! Om det är dåligt väder kan du rita på stenar eller prova några av våra brädspel. Du kan också bygga stora skulpturer till vår staty-samling framför huset.

Fler datum

Arrangör: Kulturcentrum för barn och unga, Hamnmagasinet

Onsdagshäng på Västerbottens museum i sommar

onsdag 28 juni kl. 18:00 - 21:00

I sommar bjuder vi in dig som är mellan 15 och 25 år till workshop och spelkväll på onsdagar kl 18–21. (Start 21 juni till och med 23 augusti). Personal på plats talar dari, engelska och svenska.
.كارمندان اينجا به زبان هاي دري انكلسي و سويدي صحبت ميكنند

Arrangör: Västerbottens museum, Kulturstorm, Bilda

Båtar från Kvarken.

fredag 30 juni kl. 00:00 - 00:00

1/7 – 9/7 Utställning – ”Båtar från Kvarken”.
Anders Svedelius, Holmsund – ställer ut sina båtbilder i blyerts och tusch på
Restaurangen Kvarkenfisk, Rovögern.
Varmt Välkomna!

Arrangör:

Storumandagarna 2017

fredag 30 juni kl. 10:00 - 16:00

Första helgen efter midsommar varje år så samlas ortsbor, hemvändare, besökare från alla världens hörn i Storuman på de årligen återkommande Storumandagarna.
Det är marknad, tivoli, dansgala, uppträdanden på scen, mat, dryck, hantverk, armbrytartävling, vattenskotertävling, prisutdelningar av olika slag, kröning av årets vildman, pris till årets kommunbo – många trevligheter på en – alldeles för kort- helg! Välkommen till Storuman – vi ses!

Fler datum

Arrangör: Storumans IK och Storumans Kommun i samarbete med föreningslivet