Välj kommun här

Årets svenska bilderbok / Fågeln i mig flyger vart den vill

tisdag 19 juni kl. 10:00 - 17:00

Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg har utsetts till den bästa svenska bilderboken i 2017 års utgivning. I samband med att hon tar emot priset under Littfest i mars 2018 öppnar Bildmuseeet en utställning med skisser och originalbilder till boken.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

John Akomfrah / Purple

tisdag 19 juni kl. 10:00 - 17:00

Bildmuseet presenterar den brittiska konstnären och filmskaparen John Akomfrahs mest ambitiösa verk hittills. Purple är en uppslukande sexkanalig videoinstallation om klimatförändring, mänskliga samhällen och vildmarken. I den mäktiga videoinstallationen kombineras arkivfilm med nytagen film och ett hypnotiskt ljudspår.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Ekologins visionärer

tisdag 19 juni kl. 10:00 - 17:00

Konstverken i Bildmuseets utställning Ekologins visionärer presenterar alternativa förhållningssätt och idéer om människans relation till naturekologier, sociala ekologier och mentala ekologier – system som ofrånkomligen hänger samman och påverkar varandra. De medverkande konstnärerna föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Jochen Lempert / Plötslig vår

tisdag 19 juni kl. 10:00 - 17:00

Jochen Lempert / Plötslig vår är en konstutställning på Bildmuseet. Jochen Lempert utbildade sig först till biolog men arbetar sedan tidigt 1990-tal som konstnär med svartvitt, analogt fotografi som främsta medium. Djur och natur är dock hans huvudsakliga motiv, och dessa observerar han med en blick som är lika mycket forskarens som konstnärens.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Lunchvisningar Umeå konsthall

torsdag 21 juni kl. 12:30 - 12:45

Vår konstpedagog berättar om utställningen “Girl where do you think you’re going girl” med måleri och objekt av Annalena Törnström. Fritt inträde, ingen föranmälan krävs. Välkommen!

Arrangör: Umeå konsthall