Välj kommun här

Umeå konsthall visar Anastasia Savinova

torsdag 22 mars kl. 09:00 - 20:00

I en serie storskaliga teckningar och målningar undersöker Savinova sambanden mellan det organiska och det konstruerade, det spontana och det planerade, det känslomässiga och det rationella, det kaotiska och det organiserade, det världsliga och det magiska. Välkomna till utställningen ”Geometry of Organic”!

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Dada är dada

torsdag 22 mars kl. 10:00 - 17:00

Utställningen Dada är Dada presenterar måleri, teckning, dokument, fotografi, collage, objekt, ljudinspelningar och film från en av 1900-talets mest inflytelserika konströrelser. Dada uppstod 1916 i Zürich som en reaktion mot det pågående världskriget, nationalismen, det borgerliga samhällets värdekonservatism och konventionella estetiska ideal. Under några korta år hann rörelsen sprida sig över stora delar av världen.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Do Ho Suh / Passager

torsdag 22 mars kl. 10:00 - 17:00

Utställningen på Bildmuseet är Do Ho Suhs första separatutställning i skandinavien.
Konstnären Do Ho Suh intresserar sig för arkitektur som både fysiska och mentala platser. Han har omsorgsfullt dokumenterat rum där han bott och arbetat – sitt barndomshem i Sydkorea och ateljéer och lägenheter i New York och London – för att sedan återskapa dem som visuellt anslående konstverk.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Årets svenska bilderbok / Fågeln i mig flyger vart den vill

torsdag 22 mars kl. 10:00 - 17:00

Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg har utsetts till den bästa svenska bilderboken i 2017 års utgivning. I samband med att hon tar emot priset under Littfest i mars 2018 öppnar Bildmuseeet en utställning med skisser och originalbilder till boken.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Utställning: Darling You Will Always Win

torsdag 22 mars kl. 12:00 - 16:00

Vad är verkligt – vad är inbillning? I denna bokstavligt färgsprakande utställning i två etapper utforskar konstnären Ellen Angus en process av paranoia och osäkerhet.
Första delen – utställningens första dygn, består av en mäktig 24-timmars performance som därefter fortsätter i en annan utställningsform med video och ljud.
/
Ellen Angus (Storbrittanien) erhöll under 2017 Verklighetens Pris och detta är hennes första utställning i Umeå.

Fler datum

Arrangör: Verkligheten

Lunchvisning i Umeå konsthall: ”Geometry of Organic”

torsdag 22 mars kl. 12:30 - 12:45

Välkommen till en visning av Anastasia Savinovas utställning ”Geometry of Organic” med vår konstpedagog. I en serie storskaliga teckningar och målningar undersöker Savinova sambanden mellan det organiska och det konstruerade, det spontana och det planerade, det känslomässiga och det rationella, det kaotiska och det organiserade, det världsliga och det magiska.

Arrangör: Umeå konsthall

Konstutställning i Burträsk

söndag 25 mars kl. 13:00 - 15:00

Pia Holmström från Bygdeträskliden, Burträsk visar snide i trä 11/3-25/3.
Tryck, monotypier av framlidne konstnären Erkki Tierma visas också.
Vernissage söndagen 11/3 kl. 13-15 i aulan Edelviks folkhögskola Burträsk.

Arrangör: Burträskbygdens konstförening