Välj kommun här

Umeå konsthall visar konstnärsgruppen Verkligheten

torsdag 20 september kl. 09:00 - 20:00

Välkomna till utställningen “I go; but remember, I shall be with you on your wedding-night.”med temat Frankensteins monster. Den 1 september till den 7 oktober visar konstnärsgruppen Verkligheten sina verk I Umeå konsthall på plan 3 i Väven.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Ekologins visionärer

torsdag 20 september kl. 10:00 - 17:00

Konstverken i Bildmuseets utställning Ekologins visionärer presenterar alternativa förhållningssätt och idéer om människans relation till naturekologier, sociala ekologier och mentala ekologier – system som ofrånkomligen hänger samman och påverkar varandra. De medverkande konstnärerna föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Jochen Lempert / Plötslig vår

torsdag 20 september kl. 10:00 - 17:00

Jochen Lempert / Plötslig vår är en konstutställning på Bildmuseet. Jochen Lempert utbildade sig först till biolog men arbetar sedan tidigt 1990-tal som konstnär med svartvitt, analogt fotografi som främsta medium. Djur och natur är dock hans huvudsakliga motiv, och dessa observerar han med en blick som är lika mycket forskarens som konstnärens.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Lunchvisningar på Umeå konsthall, Väven

torsdag 20 september kl. 12:30 - 12:45

Vår konstpedagog visar utställningen “I go; but remember, I shall be with you on your wedding-night.”* av konstnärsgruppen Verkligheten. Den 1 september till den 7 oktober visar gruppen sina verk I Umeå konsthall på plan 3 i Väven. Fritt inträde, ingen föranmälan krävs. Välkomna!

Arrangör: Umeå konsthall

Krister Hägglund på Konsthall Norra Kvarken 1-30 september

fredag 21 september kl. 18:00 - 20:00

Det är sällan människor på Krister Hägglunds bilder, om de finns där vänder de oftast ryggen mot kameran. Det är snarare människan sett genom hennes omgivning han skildrar. Han har riktat kameran snett åt sidan. Vi har just gått därifrån och först nu förstår vi var vi har varit.
Välkommen!

Fler datum

Arrangör: Konsthall Norra Kvarken tillsammans med Konsthall Norra Kvarken Föreningen och Kulturens