Välj kommun här

Utställning: Löpande band – Christina Västerbo i Umeå konsthall

tisdag 23 januari kl. 09:00 - 20:00

2 december till 11 februari visas utställningen Löpande band av Christina Västerbo i Umeå konsthall. Här vill hon med måleri och installation undersöka måleriets rumsliga egenskaper, genom att låta verken få en textil karaktär. Med hjälp av textila band och målade streck har hon låtit verken växa fram likt en väv. Målningarna på väggen får växa ut i rummet, in i den textila installationen, så att det kan uppstå en dialog mellan dem.

Fler datum

Arrangör: Umeå kultur

Amar Kanwar / The Sovereign Forest

tisdag 23 januari kl. 11:00 - 18:00

Med poesin till hjälp, och genom filmer, texter, fotografier, objekt och en installation, visar Kanwar hur historien också rymmer kamp för mänskliga rättigheter, för rättvisa och för att bevara kunskap och minnen.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Dada är dada

tisdag 23 januari kl. 11:00 - 18:00

Utställningen Dada är Dada presenterar måleri, teckning, dokument, fotografi, collage, objekt, ljudinspelningar och film från en av 1900-talets mest inflytelserika konströrelser. Dada uppstod 1916 i Zürich som en reaktion mot det pågående världskriget, nationalismen, det borgerliga samhällets värdekonservatism och konventionella estetiska ideal. Under några korta år hann rörelsen sprida sig över stora delar av världen.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Do Ho Suh / Passager

tisdag 23 januari kl. 11:00 - 18:00

Konstnären Do Ho Suh arbetar med arkitektur som både fysiska och mentala rum. Han är intresserad av hur vi organiserar rummet omkring oss och hur vi därigenom försöker förstå världen och oss själva. I dem stora installationen Passage/s kombinerar konstnären passager, hallar och korridorer från olika hem han haft. I transparenta textila strukturer gestaltar han erfarenhet av mobilitet och förändring, av att överskrida gränser och röra sig mellan o

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Art Friday!

fredag 26 januari kl. 17:00 - 21:00

Vårterminens första afterwork med konst och bar! Denna fredag en konsert med Gidge (19:00). Melankoli och vibrerande beats av den uppmärksammade elektroduon med rötterna i Umeå

Arrangör: bildmuseet

Visning av utställningen Upphovsmannen är en kvinna

lördag 27 januari kl. 13:00 - 14:30

Välkommen till en visning av utställningen Upphovsmannen är en kvinna på Kvinnohistoriskt museum. En utställning om tre pressfotografer – Alma Haag, Ellen Dahlberg och Ragnhild Haarstad. Genom deras fotografier får vi ta del av presshistoria, kvinnohistoria och svensk samhällshistoria under 1900-talet.

Fler datum

Arrangör: Kvinnohistoriskt museum