Välj kommun här

anthodite1-liten

Emil Holmer ”Anthodites”, Umeå konsthall 9/2-12/5

måndag 25 mars kl. 09:00 - 20:00

Konstnären Emil Holmer visar i utställningen ”Anthodites” på Umeå konsthall en serie nya målningar från 2017–2018. I processen har han arbetat med screentryck, träsnitt, slipmaskin, kopiator och dator. Holmer öppnar upp till en parallell värld, där vi bjuds in att utmana våra sinnen och invanda tankemodeller. Hans ofta monumentala och abstrakta bilder ger plats åt nya rumsligheter och livsexistenser.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Entangle / Konst och fysik

tisdag 26 mars kl. 10:00 - 17:00

Svarta hål, mörk materia, gravitation, rymd, tid och rörelse är fenomen som fascinerar både forskare och konstnärer. Bildmuseets utställning Entangle / Konst och fysik presenterar måleri, installation, mode, skulptur, film, digital konst och fotografi inspirerad av vetenskapen om de fundamentala villkor som skapar vår värld.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Pressbild Entangle/Ferreira Bildmuseet i Umeå november 2018

Ângela Ferreira / Pan African Unity Mural

tisdag 26 mars kl. 10:00 - 17:00

Konstnären Ângela Ferreira intresserar sig för postkoloniala frågor och hur arkitektur och skapade miljöer bär spår av historia, politik och ideologi. I Bildmuseets utställning Pan African Unity Mural presenterar hon skulpturer och väggmålningar på olika platser i Bildmuseet.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Kom hem Laila 12.tif

Årets svenska bilderbok / Kom hem Laila

tisdag 26 mars kl. 10:00 - 17:00

Till Årets svenska bilderbok har ”Kom hem Laila” av Eva Lindström utsetts. Hon tog emot utmärkelsen Snöbollen under Littfest fredag 15 mars 2019 och samma kväll öppnade Bildmuseet en utställning med skisser och originalbilder till vinnarboken.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Vuxna skapar och berättar

onsdag 27 mars kl. 10:00 - 12:00

Under några utvalda onsdagar är vuxna välkomna att skapa och berätta på museet. Tillsammans med en museipedagog besöker vi en av museets utställningar och reflekterar kring det vi ser. Därefter provar vi olika konstnärliga uttryck som till exempel måleri, lera, papier-maché och berättande. Vid varje tillfälle deltar elever från SFI. Andra vuxna är välkomna att medverka utan föranmälan. Fri entré. Samling i receptionen.

Arrangör: Västerbottens museum

Lunchvisningar Umeå konsthall i Väven

torsdag 28 mars kl. 12:30 - 12:45

Den 9 februari till den 12 maj 2019 visar Umeå konsthall Emil Holmers utställning ”Anthodites” med nya målningar från 2017–2018. Konsthallen erbjuder kostnadsfria lunchvisningar på cirka 20 minuter av pågående utställning. Välkommen!

Arrangör: Umeå konsthall