Välj kommun här

Lek och lär i sommarskolan

måndag 23 juli kl. 10:00 - 17:00

På Västerbottens museum struntar vi i att det är sommarlov och bjuder in alla åldrar till sommarens tema: skola! Se utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år” i museet och delta i gammeldags skoldag i skolhuset på uteområdet. Låna lekredskap i vår butik och lek gamla skolgårdslekar på uteplatsen.

Sommarskola pågår 17 juni–19 augusti. Dagar och hålltider för olika aktiviteter ser du nedan.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens museum

Det hänger på tråden – 18 vävare på Holmsunds Bibliotek

måndag 23 juli kl. 13:00 - 16:00

Årets sommarutställning på Holmsunds bibliotek bjuder på verk av 18 vävare runtom Västerbotten och sker i samarbete med Västerbottens läns hemslöjdsförening/ länshemslöjdskonsulenten, Handens hus Skellefteå kommun.
Varmt välkomna till Holmsunds bibliotek.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens läns hemslöjdsförening/ länshemslöjdskonsulenten, Handens hus Skellefteå kommun i samarbete med Holmsunds bibliote

John Akomfrah / Purple

tisdag 24 juli kl. 10:00 - 17:00

Bildmuseet presenterar den brittiska konstnären och filmskaparen John Akomfrahs mest ambitiösa verk hittills. Purple är en uppslukande sexkanalig videoinstallation om klimatförändring, mänskliga samhällen och vildmarken. I den mäktiga videoinstallationen kombineras arkivfilm med nytagen film och ett hypnotiskt ljudspår.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Ekologins visionärer

tisdag 24 juli kl. 10:00 - 17:00

Konstverken i Bildmuseets utställning Ekologins visionärer presenterar alternativa förhållningssätt och idéer om människans relation till naturekologier, sociala ekologier och mentala ekologier – system som ofrånkomligen hänger samman och påverkar varandra. De medverkande konstnärerna föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Jochen Lempert / Plötslig vår

tisdag 24 juli kl. 10:00 - 17:00

Jochen Lempert / Plötslig vår är en konstutställning på Bildmuseet. Jochen Lempert utbildade sig först till biolog men arbetar sedan tidigt 1990-tal som konstnär med svartvitt, analogt fotografi som främsta medium. Djur och natur är dock hans huvudsakliga motiv, och dessa observerar han med en blick som är lika mycket forskarens som konstnärens.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet