Välj kommun här

Anna Kristensen/Grethe – En vapenmottagning

måndag 12 november kl. 09:00 - 20:00

Umeå konsthall visar utställningen ”Grethe – En vapenmottagning” av konstnären Anna Kristensen. Genom ett omfattande dokumentärt arbete om sin pappa och hans deltagande i en dansk motståndsrörelse, vill hon synliggöra denna mörklagda del av andra världskrigets historia. Utställningen visar delar ur Kristensens egen process att försöka förstå det som hänt genom bland annat film, foto och måleri.

Fler datum

Arrangör: Umeå konsthall

Wkentridge

William Kentridge / The Refusal of Time

tisdag 13 november kl. 10:00 - 17:00

Bildmuseets utställning The Refusal of Time [Att vägra tiden] är en suggestiv betraktelse över tidens natur. Med allusioner till Einsteins relativitetsteori och tankeexperiment, till rymdfärder, Platons grotta och stumfilm har William Kentridge skapat en berörande och fantasifull berättelse om vårt sätt att förstå tid. Musik och ljudlandskap: Philip Miller. Videoredigering: Catherine Meyburgh. Dramaturgi: Peter Galison.

Fler datum

Arrangör: Bildmuseet

Konstvisning & samtal: Konstens politiska möjligheter

tisdag 13 november kl. 14:00 - 15:30

Konst har ofta använts för att uttrycka åsikter om det samhälle vi lever i, ibland direkt uttalat och ibland mer subtilt. Vi samtalar om hur konst har använts, och kan användas, för att på olika sätt kommentera, hylla eller kritisera samhället. Utgångspunkt är exempel på konst i Umeå kommuns konstsamling och utställda verk i Väven.

Arrangör: Kultur för seniorer och Umeå konsthall

Art friday och vernissage!

fredag 16 november kl. 17:00 - 21:00

Art friday med vernissage på Bildmuseet! Fredagsmingel med konst, bar, gäst-DJ och fri entré! Denna fredag (19.00) öppnar vi utställningarna Entangle / Konst och fysik och Angela Ferreira / Pan African Unity Mural.

Arrangör: bildmuseet

Konstnärssamtal på Bildmuseet

söndag 18 november kl. 14:00 - 15:00

Konstnären Angela Ferreira samtalar på Bildmuseet i anslutning till hennes utställning Pan African Unity Mural, som handlar om den sydafrikanska sångerskan Miriam Makeba som bannlystes från sitt hemland 1959 för sitt ställningstagande mot Apartheid.

Arrangör: Bildmuseet