Välj kommun här

Lek och lär i sommarskolan

tisdag 14 augusti kl. 10:00 - 17:00

På Västerbottens museum struntar vi i att det är sommarlov och bjuder in alla åldrar till sommarens tema: skola! Se utställningen ”En sagolik skola – folkskolan 175 år” i museet och delta i gammeldags skoldag i skolhuset på uteområdet. Låna lekredskap i vår butik och lek gamla skolgårdslekar på uteplatsen.

Sommarskola pågår 17 juni–19 augusti. Dagar och hålltider för olika aktiviteter ser du nedan.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens museum

Gratis minigolf 11-21 i Hedlundadungen i Umeå centrum

tisdag 14 augusti kl. 11:00 - 21:00

Är Du skollovsledig ungdom mellan 6-15 år? Bor Du i Umeå kommun? Du spelar gratis på den gröna FILTBANAN mot uppvisande av Umeå kommuns ”Händer-på-lovet-kort”. För övriga är det ordinarie priser som gäller. Vi tar betalkort. Vi finns i korsningen Skolgatan/Signalvägen. Parkera bil enklast på Nolia. Vid ihållande dåligt väder, kan tider för öppethållande ändras. Vi har även ungdomsträning på måndagar.

Fler datum

Arrangör: Umeå Bangolfklubb

Fritidsbanken lånar ut sport & fritidsprylar. Alla får låna allt är gratis.

tisdag 14 augusti kl. 11:00 - 18:00

Vi kommer att befinna oss på Nydalabadet mellan Lagunen och Kiosken. Där kommer vi ha med oss utrustning som ALLA FÅR LÅNA OCH ALLT ÄR GRATIS. Vi kommer ha med oss en studsmatta, diverse fotbollar, basketbollar, amerikanska fotbollar, volleybollar, frisbees, kickbikes, skateboards och en massa strandprylar.

Fler datum

Arrangör: Fritidsbanken

fantasidjur  447x298

Sommarlov i ateljén på Kulturcentrum, Hamnmagasinet

tisdag 14 augusti kl. 11:00 - 16:00

14–17 augusti skapar vi Fantasidjur! Hur ser egentligen en Tungväbbla ut? Med hjälp av gipsbinda, tuschpennor, kottar, stenar och annat material skapar vi fantasidjur! I Café Hamnen kan du köpa mat, fika och glass och vila ut i sköna soffor. Varmt välkommen tis-fre 11:00-16:00

Fler datum

Arrangör: Kulturcentrum för barn och unga

Sommarboken

onsdag 15 augusti kl. 14:00 - 15:30

Är du 8-12 år? Gillar du att prata om och tipsa om böcker som du har läst eller lyssnat på, fika, pyssla och träffa kompisar? Då är du välkommen att vara med på Sommarboken på Hörneforsbiblioteket.

Fler datum

Arrangör: Hörneforsbiblioteket

Sommarboken på Hörneforsbiblioteket

onsdag 15 augusti kl. 14:00 - 15:30

Är du mellan 8 och 12 år? Gillar du att prata om och tipsa om böcker som du har läst eller lyssnat på, fika, pyssla och träffa kompisar? Då är Sommarboken perfekt för dig.

Arrangör: Hörneforsbiblioteket