Välj kommun här

Skapande lördag!- Teater, dans, lek och pyssel för barn!

lördag 23 september kl. 11:00 - 15:00

Kom till Skapande lördag! Lule Stassteater visar föreställningen ”Gränskatten” En pjäs om trygghet, gränser, regler och om rädslan för det främmande. Start 12:30 samt 14:00 och Passar barn från 3 år. Gratisbiljetter släpps vid 12. ! För den som vill leka och klä ut sig finns teatergarderoben, med kostymer som passar både stora och små och sagorummet är fyllt med rekvisita! I ateljén målar vi fantasi-katter! Varmt välkomna!

Arrangör: Kulturcentrum för barn och unga

Var är mamma?

söndag 24 september kl. 14:00 - 14:30

Dockteater Månstjärna ger en pjäs för de allra minsta om identitet och vänskap.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Middagsteater – Kom ihåg! Köp mjölk, skaffa barn

måndag 25 september kl. 18:00 - 19:00

En av estradpoesins okrönta drottningar, Ingela Wall, är tillbaka på lunchteaterscenen. Denna gång med en underhållande och pricksäker föreställning om att skaffa barn.

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Ung på Pride!

fredag 29 september kl. 18:00 - 22:00

Ung på Pride! Fredagen 29 sep fylls Hamnmagasinet med musik, spoken word, dans och aktiviteter! På scenen: Nasteho Osman mfl.! Kom och fira HBTQ-rörelsens framgångar med oss, gör en banderoll inför lördagens parad eller bara fika och häng med vänner!

Arrangör: Hamnmagasinet i samarbete med Queerförvaltningen

Den lille prinsen

söndag 1 oktober kl. 14:00 - 15:00

Ett fantasifullt äventyr för hela familjen! »Den lille prinsen« är en berättelse fylld av glädje, sorg och betraktelser över livet.

Arrangör: Umeå Teaterförening, ABF, Ersboda Folkets Hus

DUMP med Profilteatern

söndag 1 oktober kl. 14:00 - 14:30

Vi besöker ändstationen Dump, platsen där allt vi inte längre vill ha hamnar – allt det som är oanvändbart, oåtervinningsbart och oönskat.

Arrangör: Umeå Stadsbibliotek

Barnteater Bockarna Bruse

fredag 6 oktober kl. 10:00 - 10:30

Teaterföreställningen Bockarna Bruse visas på Umedalens bibliotek.
Hur gick det egentligen till när bockarna skulle ta sig över bron? Och varför är trollet så arg? Vilka strategier använder vi när vi hamnar i konflikter och hur kan vi nå varandra när kommunikationen inte är på topp?

Arrangör: Umedalens bibliotek

Körsbärsträdgården

lördag 7 oktober kl. 15:00 - 17:00

Ett turnerande teatersällskap reser runt för att spela Anton Tjechovs klassiska pjäs »Körbärsträdgården«. En pjäs där gammalt möter nytt, traditioner står mot förändringar, tillbakagång mot utveckling.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Bara lyckan kommer-brev från Amerika

lördag 7 oktober kl. 18:00 - 20:00

I årets föreställning möter vi den vidlyftiga kyrkoherden Lundmark, orädda Ylva, Astrid som förtärs av sorg. I byn finns Hulda, Beda och Vera som vet hur allt ligger till. Men här finns också ”baran” – ett garnnystan med krafter från självaste hinhåle.

Arrangör: Holmö sommarteater och sävar musik- och riksteaterförening

Barnteater på Tegsbiblioteket: Bland gurkor och palsternackor

fredag 13 oktober kl. 10:00 - 10:30

Passar barn 2-7 år. I den här föreställningen får du möta flera av Lennart Hellsings älskade figurer. Herr Gurka, Peter Palsternack, Selma Selleri och Gabriel Gräslök. Vi får åka med Petronella i galoschen och balansera på en lina med modiga Cecilia. Längd: 30 minuter. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteket: Telefon: 090-16 53 32, E-post: tegsbiblioteket@umea.se. Tegsbiblioteket, fredag 13 oktober kl.10.00. Gratis

Arrangör: Tegsbiblioteket

Bland gurkor och palsternackor

söndag 15 oktober kl. 14:00 - 14:30

med Monica Ring och Anna Jacobsson.

I den här föreställningen får du möta flera av Lennart Hellsings älskade figurer. Herr Gurka och hans bror, Peter Palsternack, Selma Selleri och Gabriel Gräslök. Vi får åka med Petronella i galoschen och balansera på en lina med modiga Cecilia.

Arrangör: Umeå Stadsbibliotek

Zebrafinken

fredag 20 oktober kl. 19:00 - 20:00

I »Zebrafinken« visar Carlos Romero Cruz vad som händer när självkänslan stängs inne. Genom en självupplevd berättelse tar han reda på vad som krävs för att kunna sträcka ut vingarna och visa vem man egentligen är.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Projekt: mamma

söndag 22 oktober kl. 15:00 - 16:45

Alexandra Zetterberg Ehn har kritikerrosats för »Projekt: Mamma« där hon slår upp dörren till sin egen barndom.

Arrangör: Umeå Teaterförening

I en sal på lasarettet

tisdag 24 oktober kl. 19:00

Thomas Anderssons första möte med döden var vid fem års ålder. Det hände på Skellefteå lasarett 1961 där han just blivit inlagd. Av sina erfarenheter som liten pojke med hjärtfel har Thomas Andersson skapat en rörande, varm föreställning som gjort stor succé. Ett tidsdokument fyllt med humor, dialekt och fiolmusik. I rollen som modern ser vi Ellenor Lindgren känd från »Lifsens rot«

Arrangör:

Lunchteater – Lady day

måndag 30 oktober kl. 12:00 - 13:00

Västerbottensteaterns »Lady Day« om Billie Holiday är en favorit i repris. Föreställningen hade premiär 2015, hundra år efter att Billie föddes. Den fick ett varmt mot tagande med idel lovord både från publik och recensenter. I Umeå har den spelats för sju fulla hus.

Fler datum

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Middagsteater – Lady day

måndag 30 oktober kl. 18:00 - 19:00

Västerbottensteaterns »Lady Day« om Billie Holiday är en favorit i repris. Föreställningen hade premiär 2015, hundra år efter att Billie föddes. Den fick ett varmt mot tagande med idel lovord både från publik och recensenter. I Umeå har den spelats för sju fulla hus

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Barnteater på Tegsbiblioteket: Resan till Dalen

fredag 10 november kl. 10:00 - 10:30

Passar barn 1-3 år. Resan till Dalen är berättelsen om farmor som i ett litet hus högt uppe bland bergen lever ensam med sina djur i stillhet. Efter en lång och hård vinter börjar maten ta slut och farmor inser att hon måste ta sig därifrån. Längd: 20 min. Tegsbiblioteket, fredag 10 november kl. 10.00. Gratis. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteket. Telefon: 090-16 53 32, E-post: tegsbiblioteket@umea.se.

Arrangör: Tegsbiblioteket