Välj kommun här

Teaterfestival på Kulturcentrum!

söndag 28 maj kl. 17:00 - 20:30

Under tre helger visar barn och ungdomar vid Teatermagasinet upp pjäser som de jobbat med under året. Egenskrivna pjäser varvas med klassiska verk under två fullspäckade helger inne i Kulturcentrums blackbox på Hamnmagasinet.

Arrangör: Kulturcentrum för barn och unga

Sju gånger sju

söndag 18 juni kl. 15:00 - 16:00

Finland fyller 100 år! För att jubilera sätter Norrdans upp dansföreställningen Sju gånger sju som inspirerats av Aleksis Kivis finska nationalepos »Sju bröder«. Resultatet är en häftig och energifull föreställning med högklassig dans och musik, i närkontakt med publiken. Sju spännande koreografer har fått uppgiften att tolka varsin bror ur romanen om Finlands mest älskade brödraskara.

Arrangör: Umeå Teaterförening och Västerbottens Museum

Under [är jag] bar

måndag 25 september kl. 19:00 - 20:30

Det är dags att rikta strålkastarljuset mot könsorganet! Glömda ängsmarker och minerad terräng kartläggs i en bejublad teaterföreställning om vaginan. Ges på Vävenscenen.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Spring, Uje, spring

fredag 29 september kl. 19:00 - 21:00

Välkommen till en självbiografisk popmusikföreställning av och med Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius. Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna. Ges på Vävenscenen.

Arrangör: Umeå Teaterförening och Kulturföreningen Humlan