Välj kommun här

Berättarföreställning Vattnet

söndag 23 september kl. 15:00 - 16:00

Holmsunds bibliotek avslutar hållbarhetsveckan med berättarföreställningen Vattnet efter Torgny Lindgrens novell med Kaj Ahlgren på scen. Q-ben den 23 september. Entré 30 kr

Arrangör: Holmsunds bibliotek

Lunchteater: Mina ungar

måndag 24 september kl. 12:00 - 13:00

Teater på maten, tack
Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Fler datum

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Middagsteater: Mina ungar

måndag 24 september kl. 18:00 - 19:00

Teater på maten, tack Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Teater improvisation på folkuniversitetet

tisdag 25 september kl. 19:00 - 21:15

Kursen är grundläggande i teater och improvisation för både nybörjare och erfarna. Kursen pågår 12 veckor under hösten 2018 med start 25/9 och en träff per vecka, tisdagar klockan 19.00. Kursen är också inkörsport till vårens teaterproduktion med Teater CoCo.
För mer info: http://www.folkuniversitetet.se/umea eller kontakta Carl Sjöström 073-7531316, carl.sjostrom.cssm@gmail.com

Arrangör: Folkuniversitetet

Barnteater: Stjärnpojken

fredag 28 september kl. 10:00 - 11:45

Hur gör man för att få tag på en egen stjärna? Med Lisa och Eva Lestander från vokalgruppen Kraja. Fritt efter boken Stjärnpojken av Jennie Elevall. 3-6 år. Längd: ca 35 min. Anmälan till biblioteket: Telefon: 090-16 53 32, E-post: tegsbiblioteket@umea.se

Arrangör: Tegsbiblioteket

Släktkalaset

fredag 28 september kl. 19:00 - 21:30

Tre systrar – hon som stannade kvar, den nyskilda och hemvändaren – ska fira pappan som fyller jämnt. Välkommen till ett släktkalas extra allt med syskonkärlek, rivalitet och allvar. Fritt efter Maria Bloms komedi ”Masjävlar”.

Fler datum

Arrangör: Västerbottensteatern Umeå Teaterförening, ABF

Episod

tisdag 2 oktober kl. 19:00 - 20:15

En dröm om det som ska komma, en påminnelse om det som aldrig blev. Under en existensiell husvisning låter Lars Norén tre par från olika skeenden i livet möta varandra.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Olof Wretling – Diagnoserna i mitt liv

fredag 5 oktober kl. 19:00 - 20:30

En av landets populäraste komiker och berättare Olof Wretling (Mammas Nya Kille, Klungan) åker ut på turné med sin humoristiska och kritikerrosade berättarföreställning Diagnoserna i mitt liv i höst! Föreställningen handlar om vad som är normalt och inte och vårt behov av att diagnostisera varandra.

Arrangör: Blixten & Co, Umeå teaterförening

Heliga Birgittas leende

lördag 6 oktober kl. 15:00 - 16:15

Hösten 2017 hade Hans-Ola Stenlunds »Heliga Birgittas Leende« premiär i en medeltida borg några mil utanför Rom. Föreställningen fick ett fint mottagande, inte minst Svante Henrysson som i föreställningen framför egenkomponerad musik. Ett år senare är det dags för nypremiär i Studion hemma i Umeå. Följ med på en fängslande resa till 1300-talets Rom.

Arrangör: Umeå Teaterförening Sensus, Picollo Pollo

Carl-Einar Häckner på Idun

lördag 6 oktober kl. 19:00 - 21:00

Den gränslöse trollkarlen som i mer än 20 år har underhållit och kollrat bort sin publik kommer tillbaka till Idun, Umeå Folkets Hus.

Arrangör: Umeå Teaterförening, IF Metall Södra Västerbotten

Vinternäsa med Teater Soja

söndag 14 oktober kl. 14:00 - 14:30

Om du står ensam under stjärnhimlen en natt i Norrland blir din litenhet på jorden uppenbar.
Men också det faktum att du är en del av något större. Vi är ensamma men vi sitter ihop.
I ”Vinternäsa” möts två vinddrivna existenser under stjärnhimlen.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Mirakelpojken

söndag 14 oktober kl. 14:00 - 15:00

Teaterföreställning för barn 3-6 år.

Arrangör: Kulturföreningen BiKupan, Bjurholms bibliotek

Bergman – en standup

måndag 15 oktober kl. 19:00 - 20:00

Ingmar Bergman fyller 100 år och det firas på teaterhus och biografer runt om i Sverige. Han är konstnärsgeniet som lanserade den svenska ångesten ute i världen och förvarade sina demoner i frysen.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Leif

tisdag 16 oktober kl. 19:00 - 21:45

Sundsvalls första punkare, simmare på elitnivå och en av grundarna till Teater Galeasen. I ”Leif” berättar Leif Andrée sin historia. Om alkohol, våld, teater, politik och kärlek.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Några av oss

onsdag 17 oktober kl. 19:00 - 21:00

Den sanna historien om några tonårspojkars osannolika mod.

Arrangör: Riksteatern Vilhelmina, ABF Mitt i Lappland

Fauna

onsdag 17 oktober kl. 19:00 - 20:00

På andra sidan den tunna gränslinjen mot djurriket myllrar paradisfåglar, trollsländor, reptiler och spindlar i ett nyansrikt samspel. Det förtrollande, lekfullt och mycket vackert.

Arrangör: Umeå Teaterförening, Studieförbundet Bilda

Barnteater: Mille och den stora stormen

fredag 19 oktober kl. 10:00 - 10:30

Om att flyga och att landa – om att våga allt man vill… Med och av Anna Jakobsson och Monica Ring. Från 4 år. Längd 25 min. Anmälan till biblioteket: Telefon: 090-16 53 32, E-post: tegsbiblioteket@umea.se

Arrangör: Tegsbiblioteket

Dansföreställning: Papiljong

söndag 21 oktober kl. 12:00 - 13:00

Dansföreställning för barn med dansgruppen Nomodaco. En lekfull duett om förändring och utveckling – om att flyga och att landa – om att våga allt man vill…

Arrangör: Holmsunds bibliotek

Oknyttsförvaltningen informerar med Skuggteatern

söndag 21 oktober kl. 14:00 - 15:00

Har ni varit med om oförklarliga saker i era lokaler? Har vantar och sockar försvunnit spårlöst, hörs det snarkningar från ventilationen eller har ni hittat underliga spår i sandlådan?
Allt detta är tecken på att ni kan ha ett oknyttsproblem. Hör då genast av er till kommunens Oknyttsförvaltning så sänder vi genast ut en auktoriserad inspektör utrustad med avancerad undersökningsutrustning.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Middagsteater: Solen bor i Karlstad

måndag 22 oktober kl. 18:00 - 19:00

Teater på maten, tack! Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

När vi träffade varann

måndag 22 oktober kl. 19:00 - 21:00

Den nödvändiga vänskapen och den inbyggda nyfikenheten. Att i mötet med en ny människa också få nycklar till sig själv. ”När vi träffade varann” bygger på de verkliga möten som skedde mellan människor i Sverige den omtalade hösten 2015.

Fler datum

Arrangör: Umeå Teaterförening, Studieförbundet Bilda

Lunchteater: Solen bor i Karlstad

tisdag 23 oktober kl. 12:00 - 13:00

Teater på maten, tack! Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF