Välj kommun här

Möt legenden Warner Oland

söndag 19 augusti kl. 18:00 - 19:15

Greger Ottosson spelar och berättar om Warner Oland, skådelspelaren med rötter i Bjurholm och Trehörningsjö.

Arrangör: Warner Oland Academy och Brattsbacka byaförening

Medborgarbandet

lördag 25 augusti kl. 19:00 - 20:00

Stjärnspäckad politisk kabaré med humor och extravagans!

Arrangör: Umeå Teaterförening och Umeå kulturförening Humlan

Metsä – The Forest Project

söndag 2 september kl. 13:00 - 14:15

Två cirkusartister och en skog. Skogen växlar från spelställe till spelställe och är föreställningens tredje huvudperson.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Gör din röst hörd

måndag 3 september kl. 18:30 - 20:30

Med föreläsningen Gör din röst hörd vill Sarah Ameziane inspirera och engagera unga vuxna att se teatern som en möjlighet att ta plats och göra sina röster hörda.

Arrangör: ABF, Umeå Teaterförening, Ersboda Folkets Hus

Släktkalaset

torsdag 13 september kl. 19:00 - 20:30

Maria Bloms pjäs Masjävlar från 2001 är en fantastiskt rolig, rapp och välskriven dramakomedi om tre systrar som strålar samman för att fira sin pappa som fyller jämnt. I vår version
har vi förflyttat handlingen till Västerbotten och döpt om den till Släktkalaset. För det är precis det vi vill bjuda in er till – ett dundrande släktkalas, en sprudlande fest, ett spektakel, med lekfullt skådespel, sång och levande musik, där skratt och galna upptåg

Fler datum

Arrangör: Vilhelmina riksteater, ABF Mitt I Lappland

Vatten med Profilteatern.

söndag 23 september kl. 14:00 - 14:30

Med hjälp av dockor, skådespel och berättande ger Jan Karlsson oss en gripande och humoristisk saga om att plötsligt tvingas växa och lämna allt som är kärt och välbekant bakom sig. Men Vatten är lika mycket en berättelse om hopp, mod och fantasi.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Berättarföreställning Vattnet

söndag 23 september kl. 15:00 - 16:00

Holmsunds bibliotek avslutar hållbarhetsveckan med berättarföreställningen Vattnet efter Torgny Lindgrens novell med Kaj Ahlgren på scen. Q-ben den 23 september. Entré 30 kr

Arrangör: Holmsunds bibliotek

Lunchteater: Mina ungar

måndag 24 september kl. 12:00 - 13:00

Teater på maten, tack
Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Fler datum

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Middagsteater: Mina ungar

måndag 24 september kl. 18:00 - 19:00

Teater på maten, tack Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Episod

tisdag 2 oktober kl. 19:00 - 20:15

En dröm om det som ska komma, en påminnelse om det som aldrig blev. Under en existensiell husvisning låter Lars Norén tre par från olika skeenden i livet möta varandra.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Olof Wretling – Diagnoserna i mitt liv

fredag 5 oktober kl. 19:00 - 20:30

En av landets populäraste komiker och berättare Olof Wretling (Mammas Nya Kille, Klungan) åker ut på turné med sin humoristiska och kritikerrosade berättarföreställning Diagnoserna i mitt liv i höst! Föreställningen handlar om vad som är normalt och inte och vårt behov av att diagnostisera varandra.

Arrangör: Blixten & Co, Umeå teaterförening

Heliga Birgittas leende

lördag 6 oktober kl. 15:00 - 16:15

Hösten 2017 hade Hans-Ola Stenlunds »Heliga Birgittas Leende« premiär i en medeltida borg några mil utanför Rom. Föreställningen fick ett fint mottagande, inte minst Svante Henrysson som i föreställningen framför egenkomponerad musik. Ett år senare är det dags för nypremiär i Studion hemma i Umeå. Följ med på en fängslande resa till 1300-talets Rom.

Arrangör: Umeå Teaterförening Sensus, Picollo Pollo

Carl-Einar Häckner på Idun

lördag 6 oktober kl. 19:00 - 21:00

Den gränslöse trollkarlen som i mer än 20 år har underhållit och kollrat bort sin publik kommer tillbaka till Idun, Umeå Folkets Hus.

Arrangör: Umeå Teaterförening, IF Metall Södra Västerbotten

Bergman – en standup

måndag 15 oktober kl. 19:00 - 20:00

Ingmar Bergman fyller 100 år och det firas på teaterhus och biografer runt om i Sverige. Han är konstnärsgeniet som lanserade den svenska ångesten ute i världen och förvarade sina demoner i frysen.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Leif

tisdag 16 oktober kl. 19:00 - 21:45

Sundsvalls första punkare, simmare på elitnivå och en av grundarna till Teater Galeasen. I ”Leif” berättar Leif Andrée sin historia. Om alkohol, våld, teater, politik och kärlek.

Arrangör: Umeå Teaterförening

Några av oss

onsdag 17 oktober kl. 19:00 - 21:00

Den sanna historien om några tonårspojkars osannolika mod.

Arrangör: Riksteatern Vilhelmina, ABF Mitt i Lappland

Fauna

onsdag 17 oktober kl. 19:00 - 20:00

På andra sidan den tunna gränslinjen mot djurriket myllrar paradisfåglar, trollsländor, reptiler och spindlar i ett nyansrikt samspel. Det förtrollande, lekfullt och mycket vackert.

Arrangör: Umeå Teaterförening, Studieförbundet Bilda

Oknyttsförvaltningen informerar med Skuggteatern

söndag 21 oktober kl. 14:00 - 15:00

Har ni varit med om oförklarliga saker i era lokaler? Har vantar och sockar försvunnit spårlöst, hörs det snarkningar från ventilationen eller har ni hittat underliga spår i sandlådan?
Allt detta är tecken på att ni kan ha ett oknyttsproblem. Hör då genast av er till kommunens Oknyttsförvaltning så sänder vi genast ut en auktoriserad inspektör utrustad med avancerad undersökningsutrustning.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Middagsteater: Solen bor i Karlstad

måndag 22 oktober kl. 18:00 - 19:00

Teater på maten, tack! Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

När vi träffade varann

måndag 22 oktober kl. 19:00 - 21:00

Den nödvändiga vänskapen och den inbyggda nyfikenheten. Att i mötet med en ny människa också få nycklar till sig själv. ”När vi träffade varann” bygger på de verkliga möten som skedde mellan människor i Sverige den omtalade hösten 2015.

Arrangör: Umeå Teaterförening, Studieförbundet Bilda

Lunchteater: Solen bor i Karlstad

tisdag 23 oktober kl. 12:00 - 13:00

Teater på maten, tack! Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF