Välj kommun här

Spelmansstämma i Rökå

lördag 26 januari kl. 10:00

Spelmansstämma i Rökå – Lördag 26 januari
Låt musiken leva!

Arrangör: Rökåbygdens byaförening, Malå dragspelsklubb, Kristen gemenskap Rökå - Kristineberg tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan

Öppet samråd för samer i Umeå

måndag 28 januari kl. 18:00 - 19:30

Välkommen till öppet samråd! Umeå kommun bjuder samer i Umeå, samt politiker och tjänstepersoner till ett samrådsmöte för att diskutera behov och förväntningar med anledning av lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk. Lokal: Upplev multisal, plan 4 i Väven

Arrangör: Umeå kommun

Öppet samråd för sverigefinnar i Umeå

tisdag 5 februari kl. 18:00 - 19:30

Välkommen till öppet samråd! Umeå kommun bjuder sverigefinnarna i Umeå, samt politiker och tjänstepersoner till ett samrådsmöte för att diskutera behov och förväntningar med anledning av lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk. Lokal: Upplev multisal, plan 4 i Väven.

Arrangör: Umeå kommun

Vuxna skapar och berättar

onsdag 6 februari kl. 10:00 - 12:00

Under några utvalda onsdagar är vuxna välkomna att skapa och berätta på museet. Tillsammans med en museipedagog besöker vi en av museets utställningar och reflekterar kring det vi ser. Därefter provar vi olika konstnärliga uttryck som till exempel måleri, lera, papier-maché och berättande. Vid varje tillfälle deltar elever från SFI. Andra vuxna är välkomna att medverka utan föranmälan. Fri entré. Samling i receptionen.

Fler datum

Arrangör: Västerbottens museum

Internet för livrädda

torsdag 7 februari kl. 14:00 - 16:15

Under fyra tillfällen lär vi oss grunderna i att använda dator och internet. Föranmälan krävs.

Arrangör: Umeå kommun i samarbete med ABF

Att leva med CP-skada och personlig assistans

måndag 11 februari kl. 13:00 - 14:00

Aktrisens träffpunkt är en mötesplats som ligger på Aktrisgränd 17, södra entrén, 3 tr. I dag med start klockan 13 finns Desirée Johnzon på plats och berättar om hur det är att leva med CP-skada och personlig assistans. Fika går att köpa. Kontant betalning.

Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå kommun i samverkan med Funktionsrätt Umeå / ABF Umeåregionen