Välj kommun här

Blues Jam @ Droskan

lördag 16 december kl. 13:00 - 17:00

Välkommen till Sveriges i särklass största bluesjam!
Det brukar komma ungefär 30 musiker varje gång och cirka 300 sköna rock- och bluesdiggare lyssnar och hejar på. Fatta hur kul vi har ihop :) Även country-, soul- m.fl. musikanter är välkomna. Det är ju den blå känslan som räknas!
FRI ENTRÈ!

Fler datum

Arrangör: Rockoblues

Generationskören med Good vibrations – Öppen scen

lördag 16 december kl. 15:00 - 16:00

Välkommen att lyssna på finstämd körsång av Generationskören tillsammans med Good vibrations på Vävens Öppna foajéscen. Fri entré! Konsert till förmån för Musikhjälpen.

Arrangör: Umeå kommuns kulturverksamhet

Jul i Björkarnas stad

lördag 16 december kl. 17:00 - 18:15

Jul i Björkarnas stad.

När Kammarkören Sångkraft tar ton i december då står julen för dörren! Jul i Björkarnas stad är Sångkrafts årliga julkonsert, musik som ni längtar efter och tonkonst som ni inte visste att ni önskade er.

Arrangör: Kammarkören Sångkraft

Oskar Linnros

lördag 16 december kl. 19:00 - 22:00

Oskar Linnros har varit en nyckelspelare på den svenska musikscenen i över ett decennium, och är fortsatt en ostoppbar innovatör av det vi kallar pop.

Arrangör: Humlan Kulturförening Umeå

Klubb SKIN för Musikhjälpen

lördag 16 december kl. 22:00 - 02:00

Umeåbaserade Klubb SKIN arrangerar nattklubb på Droskan lördagen 16/12. Alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpens satsning ”Barn är inte till salu”.
En fantastisk festkväll med Urban afrobeat, hiphop och dancehall musik utlovas samt live framträdande av Umeås rnb drottning Manda.

Arrangör: Klubb SKIN

#julfrid

söndag 17 december kl. 14:00 - 15:00

#julfrid bjuder på scener ur nutida liv där huvudpersonerna letar efter den perfekta julen. Vi får parallellt följa de tre vise männens sökande efter Jesus. #julfrid är en föreställning fylld med stämningsfull julmusik, en upplevelse du och dina vänner inte vill missa!

Arrangör: Pingstkyrkan Umeå

Musikskolans Julkonserter

tisdag 19 december kl. 18:30 - 19:30

Musikskolans olika orkestrar, ensembler och solister uppträder under perioden 4- 15/12. Alla konserter är gratis, i år väljer Musikskolan att stödja Musikhjälpen för den som vill bidra till en jämlikare värld.
Läs mer om de olika konserterna nedan.
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/umea-musikskola-for-musikhjalpen

Arrangör: Umeå Musikskola

The World for Christmas

tisdag 19 december kl. 19:00 - 21:00

Kammarkören sprider julstämning med julmusik från olika delar av världen.

Arrangör: Skellefteå kammarkör

Plectrum’s Popquiz

tisdag 19 december kl. 20:00 - 22:00

Samla ett lag, tävla om fina priser och rankingpoäng. Säsong 3 blir den roligaste hittills med nya kategorier och nya lag!😍 Alla är supervälkomna!
Quizet´s vinnare tar som vanligt hem 500 kr i baren på Plectrum och en 2:a plats ger 200 kr. Vi kör självklart vår löpande ranking också med ett fint slutpris i slutet av säsongen. Så samla styrkorna, vässa pennorna och se till att knipa 1:a priset!

Något s

Arrangör: Nöjesmassakern

Ralph Andersson underhåller med julig repertoar.

onsdag 20 december kl. 13:00 - 14:00

Kom in är en mötesplats som ligger på östra strandgatan 50a och har öppet må-fre. mellan klockan 10-15. I dag med start klockan 13 finns Ralph Andersson på plats och underhåller med julig repertoar. I kaféet kan hembakat fika köpas . Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå kommun i samverkan med ABF Umeåregionen

Önska din låt – vi spelar musik via dator

onsdag 27 december kl. 13:00 - 14:00

Kom in är en mötesplats som ligger på östra strandgatan 50a och har öppet må-fre. mellan klockan 10-15. I dag med start klockan 13 har besökarna möjlighet att önska sina önskelåtar. Vi spelar via dator. I kaféet kan hembakat fika köpas. Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå kommun

Nyårsaftonspromenad – Små och Stora steg för en ljus framtid

söndag 31 december kl. 15:00 - 16:30

Nyår är ett avslut och en ny början, därför är det en speciell tidpunkt för många.
Vår avsikt är att skapa ett arrangemang där alla kan vara delaktiga och inkluderas i en folkfest, känna gemenskap och få ett trevligt avslut samt en ny ljus inledning på det nya året och därtill en liten ljuspunkt i vintermörkret. Helt enkelt ett festligt tillfälle.

Arrangör: Triorama event

Swinging grandphas underhåller

onsdag 3 januari kl. 13:00 - 14:00

Kom in är en mötesplats som ligger på östra strandgatan 50a och har öppet må-fre. mellan klockan 10-15. I dag med start klockan 13 finns Swinging grandphas på plats och underhåller. I kaféet kan hembakat fika köpas. Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå komun i samverka med Vuxenskolan

Ralph Andersson underhåller med sång och gitarr

onsdag 10 januari kl. 13:00 - 14:00

Kom in är en mötesplats som ligger på östra strandgatan 50a och har öppet må-fre. mellan klockan 10-15. I dag med start klockan 13 finns Ralph Andersson på plats och underhåller med sång och gitarr. I kaféet kan hembakat fika köpas. Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå kommun i samverkan med ABF Umeåregionen

Lunchteater – Legender

måndag 15 januari kl. 12:00 - 13:00

Spelmannen Thomas Andersson uppträder på lunchteatern. När han ska beskriva sin föreställningen »Legender« säger han att »Det blir en föreställning om människor från vår del av världen som prioriterat musiken. Sådana liv kan vara intressant att berätta om… och spela musik ifrån.«

Fler datum

Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, ABF

Joakim Widell underhåller med sång och gitarr

onsdag 17 januari kl. 13:00 - 14:00

Kom in är en mötesplats som ligger på östra strandgatan 50a och har öppet må-fre. mellan klockan 10-15. I dag med start klockan 13 finns Joakim Widell hos oss och underhåller med sång och gitarr. I kaféet kan hembakat fika köpas.Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå kommun i samverkan med Folkuniversitetet

Dvoraks Blåsarserenad

torsdag 18 januari kl. 19:00 - 20:45

Konsert med Norrlandsoperans symfoniorkester.

Arrangör: NorrlandsOperan

Romeo och Julia – Bolsjoj

söndag 21 januari kl. 16:00 - 18:30

Årets julklapp till alla älskare av klassisk balett och stor dansfest när Prokofjevs »Romeo och Julia« från Bolsjojteatern visas på Umeå Folkets Hus.

Arrangör: Umeå Folkets Hus, NorrlandsOperans vänner & Umeå Teaterförening

Sånger i vintertid – Elin Örebrand underhåller

onsdag 24 januari kl. 13:00 - 14:00

Kom in är en mötesplats som ligger på östra strandgatan 50a och har öppet må-fre. mellan klockan 10-15. I dag med start klockan 13 finns Elin Örebrand hos oss och underhåller med sång och piano. I kaféet kan hembakat fika köpas. Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå kommun i samverka med Vuxenskolan

Stravinskijs eldfågeln

torsdag 25 januari kl. 19:00 - 20:45

Konsert med NorrlandsOperans Symfoniorkester.

Arrangör: NorrlandsOperan, Umeå JazzStudio

Dansmingel

fredag 26 januari kl. 18:00 - 19:00

Välkommen att mingla och prata dans med NorrlandsOperans dansavdelning. Danschefen och producenterna berättar om vårens spännande program, bjuder på filmsnuttar, godbitar och överraskningar.

Arrangör: NorrlandsOperan, Umeå JazzStudio