Välj kommun här

Pilgatans julmarknad 2017

lördag 16 december kl. 11:00 - 15:00

Välkommen till en av Umeås mysigaste julmarknader!*

Som vanligt fyller vi galleri Verklighetens gårdshus och gårdsplan och Kreativ kollektivs gårdshus och gårdsplan med ett 40-tal utställare av de mest varierade slag, och det kommer att finnas café med soppa och gofikabuffé.

Arrangör: Kreativ Kollektiv, Bokcafé Pilgatan, Bildmuseet och ABF

Haka – Just Art

lördag 16 december kl. 12:00 - 16:00

Verkligheten 2017 inlett samarbeten med olika visionära konstnärsdrivna initiativ i Sverige. Genom att skapa egna konstcentrum som tar konsten och platsen på allvar formar de ett utrymme att verka och bo på utanför de större konstmetropolerna. Verkligheten presenterar nu Haka som var med och startade Köttinspektionen i Uppsala. Haka består av Anna-Karin Brus, Natasha Dahnberg, Agneta Forslund, Katarina Sundkvist Zohari och Helena Laukkanen.

Arrangör: Galleri Verkligheten

Blues Jam @ Droskan

lördag 16 december kl. 13:00 - 17:00

Välkommen till Sveriges i särklass största bluesjam!
Det brukar komma ungefär 30 musiker varje gång och cirka 300 sköna rock- och bluesdiggare lyssnar och hejar på. Fatta hur kul vi har ihop :) Även country-, soul- m.fl. musikanter är välkomna. Det är ju den blå känslan som räknas!
FRI ENTRÈ!

Arrangör: Rockoblues

Mammas nya kille

lördag 16 december kl. 16:00 - 17:45

94 slutsålda föreställningar för 45 000 besökare. Scenversionen av »Mammas Nya Kille« har tagit hela Sverige med storm. När det är dags för de allra sista föreställningarna blir det i Umeå på intima Vävenscenen.

Fler datum

Arrangör: Mammas Nya Kille, Umeå Teaterförening

Oskar Linnros

lördag 16 december kl. 19:00 - 22:00

Oskar Linnros har varit en nyckelspelare på den svenska musikscenen i över ett decennium, och är fortsatt en ostoppbar innovatör av det vi kallar pop.

Arrangör: Humlan Kulturförening Umeå

Klubb SKIN för Musikhjälpen

lördag 16 december kl. 22:00 - 02:00

Umeåbaserade Klubb SKIN arrangerar nattklubb på Droskan lördagen 16/12. Alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpens satsning ”Barn är inte till salu”.
En fantastisk festkväll med Urban afrobeat, hiphop och dancehall musik utlovas samt live framträdande av Umeås rnb drottning Manda.

Arrangör: Klubb SKIN

Att skriva minnen – workshop och öppen scen

söndag 17 december kl. 10:00 - 16:00

Välkommen till en heldag med skrivande i fokus. Först workshop, sedan öppen scen. Kursledare: skrivpedagog Mina Widding.

Arrangör: Västerbottens museum, Mina Widding Skrivpedagog och ABF Västerbotten

#julfrid

söndag 17 december kl. 14:00 - 15:00

#julfrid bjuder på scener ur nutida liv där huvudpersonerna letar efter den perfekta julen. Vi får parallellt följa de tre vise männens sökande efter Jesus. #julfrid är en föreställning fylld med stämningsfull julmusik, en upplevelse du och dina vänner inte vill missa!

Arrangör: Pingstkyrkan Umeå

Julkonsert – Isen sjunger

söndag 17 december kl. 18:00 - 19:00

Fly vinterkylan för en stund och möt julen till Krajas skimrande harmonier och läckra stämmor. Efter förra årets utsålda releasekonsert gästar kvartetten återigen hemstaden med sångerna från succéskivan »Isen sjunger«.

Arrangör: Umeå Folkmusikförening, Umeå Teaterförening

Kreativ måndag

måndag 18 december kl. 10:00 - 15:00

Kom in är en mötesplats som ligger på östra strandgatan 50a och har öppet må-fre. mellan klockan 10-15. I dag är det kreativ måndag och allt material står framdukat under hela dagen och är kostnadsfritt. I kaféet kan hembakat fika köpas. Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå kommun

” Stassbon o anne falk”

måndag 18 december kl. 13:00 - 14:00

Aktrisens träffpunkt är en mötesplats som ligger på aktrisgränd 17, hus märkt k3, och har öppet måndagar klockan 13-15. I dag med start klockan 13 finns Gunbritt Sandström på plats och läser poesi på bondska om uppväxten på landsbygden förr – ” Stassbon o anne falk”. Fika finns att köpa, kontant betalning. Varmt välkomna!

Arrangör: Umeå kommun i samverkan med Vuxenskolan

Digitalhjälp på Umeå stadsbibliotek

måndag 18 december kl. 14:00 - 16:00

Tycker du det är krångligt att använda e-tjänster och teknik?
Kom till oss och ställ frågor om hur du använder internet, e-tjänster, datorer, surfplattor, mobiltelefoner eller annan teknik.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Bokfika

måndag 18 december kl. 15:30 - 16:30

Högläsning av böcker och tecknade serier för dig som går i mellanstadiet.

Arrangör: Umeå stadsbibliotek

Plectrum’s Popquiz

tisdag 19 december kl. 20:00 - 22:00

Samla ett lag, tävla om fina priser och rankingpoäng. Säsong 3 blir den roligaste hittills med nya kategorier och nya lag!😍 Alla är supervälkomna!
Quizet´s vinnare tar som vanligt hem 500 kr i baren på Plectrum och en 2:a plats ger 200 kr. Vi kör självklart vår löpande ranking också med ett fint slutpris i slutet av säsongen. Så samla styrkorna, vässa pennorna och se till att knipa 1:a priset!

Något s

Arrangör: Nöjesmassakern

Kafferep på Västerbottens museum

onsdag 20 december kl. 15:00 - 20:00

Vi har återinfört traditionen med kafferep och förvandlar museets kafé till en klassisk mötesplats för kaffe- och pratsugna. En kakbuffé dukas upp på onsdagar klockan 15–20 för 95 kronor.

Arrangör: Västerbottens museum