2 solon av Alma Söderberg

Internationellt prisbelönta Alma Söderberg placerar sig i ett alldeles eget koreografiskt fack. Med rötter i såväl flamenco som svensk folkvisa skapar hon ett helt unikt sätt att kombinera ord, sång och gester i en rytmisk och lekfull helhet.

Hon sjunger när hon talar, talar när hon dansar och dansar när hon sjunger. Den internationellt etablerade koreografen Alma Söderberg placerar sig i ett alldeles eget koreografiskt fack. 2010 slog hon igenom med solot Cosas där hennes rytmiska rörelsecollage med ord, sånger och gester blev kända för en större publik. Cosas prisades också för bästa föreställning vid Act Festival i Bilbao samma år.

Till Umeå kommer nu Alma Söderberg för en helkväll i två akter med både Cosas och ett helt nyskrivet solo. I sitt senaste verk fortsätter hon att leka med det symbiotiska förhållandet mellan rytm, röst och rörelse där hennes rötter i flamencon är tydliga. Söderberg har kallats den mänskliga ljud-­ och dansmaskinen där kommunikationen mellan publiken och hennes egen kropp utgör fundamentet.