Äggsalterande påsklov på Curiosum

Äggsalterande påsklov på Curiosum

Upplev spännande äggsperiment och andra äggande aktiviteter, filmer och planetarievisningar för hela familjen. Vi har öppet 11-16 april 10-17. Välkommen!

Upplev ett spännande påsklov fullt av vetenskapliga upptäckter och aktiviteter den 11-16 april! Äggsperimentera och följ med på hisnande filmäventyr ut i rymden och in i andra världar. Vi byter film varje dag. Under våra fascinerande och interaktiva planetarievisningar utforskar vi Universum tillsammans.

ETT AXPLOCK UR PÅSKLOVSPROGRAMMET

– Kan du få ett ägg att flyta?: Upptäck densiteten (tätheten) hos ett ägg genom att experimentera med olika färgglada saltlösningar. Hur mycket salt krävs för att få ett ägg att flyta?

– Äggjakt i huset: Hitta gömda ägg i huset, lös pussel och avslöja den hemliga koden så att du kan öppna påskharens skåp och få en belöning!

– Programmera en robotså att den kan leverera påskägg.

– Bubbelbus: Upplev en rykande, bubblig show med elefanttandkräm och gigantiska tvålsåpbubblor. Testa att själv skapa megasåpbubblor. För lekfulla i alla åldrar.

Och mycket mer!

Välkomna till en spännande dag fylld av lärorika och roliga upplevelser!

Curiosum är för nyfikna i alla åldrar. Barn som vill komma och vara själva på Curiosum, utan vuxen i sällskap, ska vara minst 10 år.