Antikrundan på Väven

Missa inte när SVTs succéprogram Antikrundan för 30:e året åker ut på turné i augusti-september! Sveriges främsta antikexperter är på plats för att värdera dina gamla föremål. Anne Lundberg, Knut Knutsson och alla de andra är redo!

30-års jubilerande ANTIKRUNDAN kommer till Umeå!

Har du kanske ett fynd på vinden? Nu är det dags att rensa i garage och källare för i månadsskiftet augusti/september kommer SVTs Antikrundan ut på turné igen för 30:e året. Knut Knutson, Richard Thunér, Bo Knutsson, Eva Seeman tillsammans med de övriga antikexperterna och programledare Anne Lundberg åker ut för att möta alla som vill ha sina gamla föremål värderade. Under två veckor besöks sex städer, från Umeå i norr till Malmö i söder.

Umeå blir en av de sex orterna som får besök när Antikrundans firar sitt 30:e år. Senast SVTs omåttligt populära program besökte Umeå var 2010.
Inspelningen blir fredagen den 24 augusti. Inspelning kl 12.00 – 18.00
Programmet sänds i början av 2019 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

Har du stora tunga eller otympliga föremål? Ta en bild och mejla till oss på
antikrundan@svt.se före den 29/7. Våra experter väljer ut de föremål som vi fraktar
till inspelningen. Läs mer på svt.se/antikrundan

– Vi är oerhört glada att återigen få besöka Umeå! säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. – Förra gången vi var i Umeå spelade vi in i Noliahallen. Det kom väldigt mycket folk med spännande föremål. Väven har en helt annan känsla, ett modernt glashus med älven alldeles intill. Mitt i stan, vacker grönska och förhoppningsvis massor av nya och gamla besökare med fina föremål!

Anne Lundberg gör sitt 19e år som programledare. Därmed innehar hon programledarrekordet i år räknat för ett och samma tv-program i svensk television.

– Det är en speciell stämning att jobba med Antikrundan! Att möta människor ute och höra deras historier om gamla kära ägodelar är helt underbart – och en av anledningarna till varför jag älskar public service. Under två veckor om året är det som att åka på lägerskola med alla experterna. Och många av dem – som ju till vardags faktiskt jobbar som konkurrenter – säger att det här är de roligaste veckorna på året. Det håller jag med om!

Antikrundan 2018
Umeå, Väven fredagen 24/8
Solna, Koppartälten söndagen 26/8
Lerum, Nääs slott torsdagen 30/8
Värnamo, Gummifabriken lördagen 1/9
Öland, Borgholms slottsruin måndagen 3/9
Malmö, Torups slott onsdagen 5/9.

Fakta:
Det första programmet spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor – och pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som värderade föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg som i år gör sitt 19e år som programledare. Därmed innehar hon programledarrekordet i år räknat för ett och samma tv-program i svensk television.

Runt 1,5 miljoner tittare följer varje vecka programmet, som också premierats med TV-priset Kristallen 2009 för Årets Bästa Livsstilsprogram.
Producent för programmet är sedan 2008 Pernilla Månsson Colt.