Arja Saijonmaa

En av landets absolut främsta artister, Arja Saijonmaa ger en intim konsert på Sagateatern.

Arja Saijonmaa har spelat in ett nytt album efter 15 års tystnad!

”Dig har jag kär… min svenska sångbok”.
Albumet innehåller de stora tidlösa svenska klassikerna med inslag av nya sånger plus två bonuslåtar: ”Jag vill tacka livet” och ”Högt över havet” som är Arjas största sånger i en helt ny musikalisk tappning. Arja har skrivit själv texten till singeln som släpptes först. Det är hennes första egna sångtext och heter: ”Min ensamhet”.
Trogen sig själv har hon lyft fram sånger som tilltalat hennes hjärta. Sånger med innehåll både textmässigt och melodiskt.? – ”Sånger jag sjunger ska ha substans, något att ta tag i, ord som sticker, något att kunna förmedla, gestalta, ge en tolkning”. Det är melodin och den goda texten som bär musiken. ”Nu vill jag hylla den svenska visan, de stora klassikerna, den stora berättelsen, den underbara lyriken och de tidlösa melodierna”, säger Arja.
Albumet är akustisk, naket, enkelt och med musiker som exponerar hela sin musikaliska virtuositet; en stråkkvartett, argentinsk bandoneon, gitarr, piano och komp.
Arja sammanfattar själv: – ”I dag vill jag hylla den svenska sångkonsten och vistraditionen. Under mina många musikaliska vandringsår inom världens olika kulturer från Mikis Theodorakis till Violeta Parra, är det tid att avrunda och sluta cirkeln med en handplockat sortiment av svenska sångpärlor som jag helt enkelt älskar och inte kan leva utan!