Årsrika – bildutställning och öppet samtal om det positiva åldrandet

Årsrika – bildutställning och öppet samtal om det positiva åldrandet

Ta del av bilder som berättar om livslust, sorg, kärlek, njutning och död men även om relationen till kroppen, ensamheten och naturen.

Seniortorget, Renmarkstorget 15.

ÅRSRIKA låter betraktarna möta 78–95-åringar med olika bakgrund, erfarenheter och från skilda delar av Sverige. Utställningen vill påverka och vidga den snäva bild av årsrika människor som råder idag och framför allt ta tillvara allt det som nu går förlorat. Tänk vilka resurser som finns och bara väntar på att tas tillvara!

Under hela arrangemanget finns Kevin Norberg och/eller Kristoffer Fredrikson på plats för spontana samtal. Klockan 12.30 och 13.30 bjuds publiken in till öppet samtal där ett antal frågeställningar lyfts.

Utställningen är i grunden skapad av Rot produktion 2016, Annica Carlsson Bergdahl, Hälsinglands museum och Age cap tillsammans med fotografen Elisabeth Ohlson. Denna version av utställningen har bearbetats av Bilda.

Arrangemanget sker i samverkan med Studieförbundet Bilda.

Ingen anmälan krävs.

Medverkande på plats: Kristoffer Fredriksson, verksamhetsutvecklare, Studieförbundet Bilda och Kevin Norberg, verksamhetsutvecklare, äldreomsorgsförvaltningen, Umeå kommun