Barnens Littfest – INSTÄLLT

Med anledning av regeringens beslut och coronavirusets utbredning ställs Barnens Littfest in.

Under onsdagen har regeringen meddelat att större evenemang kommer att stoppas för att begränsa coronavirusets spridning. Beslutet innebär att kulturförvaltningens evenemang Barnens Littfest, söndag den 15 mars kommer att ställas in.

Baserat på Barnens Littfest 2018 och 2019 samt den ökande populariteten för evenemanget så har arrangören räknat med ett besöksantal på över 5000 personer under söndagen.
Det gör dessvärre att evenemanget passerar gränsen för tillåtet antal besökare utifrån regeringens beslut.

– Vi är såklart väldigt ledsna över att behöva ställa in Barnens Littfest, det är ett evenemang som vi och många med oss har sett framemot. Vi följer givetvis regeringens beslut, säger Elin Hellrönn, programchef för kulturförvaltningen.

Barnens Littfest arrangeras av Umeå kommuns kulturförvaltning i samarbete med Regionbibliotek Västerbotten och Blå Huset.

Vi vill rikta ett stort tack till Bokcafé Pilgatan, Bonnier Carlsén, Kulturskolan med El Sistema och Husbandet, Folkets Bio Umeå, Förlaget M, Lilla Piratförlaget, Mirando Förlag, Olika Förlag, Moomin Characters, Myndigheten för tillgängliga medier, Natur & Kultur och Statens Kulturråd.