Between Worlds/Mellan världar

Konstnären Emanuel Bylund, bosatt i Malmö men född i Umeå, ställer ut på Ålidhemsbiblioteket 23 december – 19 januari. Emanuel tog kandidatexamen i fri konst 2019 från Akademin Valand i Göteborg.

”Efter att ha bott flera år i större städer som Göteborg och Malmö har jag insett att växa upp på Carlshem i Umeå var den perfekta blandningen mellan civilisation och natur. Åt ena hållet finns staden och människorna, åt det andra finns tystnaden och milsvida barrskogar och myrar. Jag vill inte vara den bekväma stadsbon, men inte heller det ociviliserade djuret, jag vill ha båda världarna. Ljus och geometriskt korrekta byggnader symboliserar civilisationen, årsringar i organiska mönster står för naturen. Färgerna står för min egna upplevelse när jag vandrar omkring i dessa områden. Att bo på Carlshem och Carlshöjd är att bo vid gränsen mellan två världar.

Eftersom det känns viktigt att visa målningarna i nära anslutning till området jag arbetat med, väljer jag att visa dom på Ålidhems bibliotek.”

Instagram: bylunds_unreality
Hemsida: emanuelbylund.com
Frågor etc: emanuelbylund@hotmail.com