Cleo

Cleo

Med det hyllade första fullängdsalbumet ”Missaoui” har Cleo med råge cementerat sin
position som en av landets viktigaste röster. I höst väntar turné med sju stopp i landet. Missa inte chansen att bevittna en av vår tids starkaste liveakter på vägarna i oktober och
november!

Vävenscenen | Stående publik | 18 års åldersgräns

Umeå Kulturförening Humlan presenterar stolt Cleo!

”Sedan vi släppte albumet i juni har allting varit som en enda stor releasefest. Varenda gång jag kliver upp på scenen känns som ett firande av livet. Jag är så stolt över albumet, över rädslorna vi överkom, att vi vågade ge plats till något nytt att växa fram. Allting jag upplever nu i mötet med publiken och bandet är så otroligt vackert. Och jag tänker fortsätta fira året ut” – Cleo

Trots att Cleo sedan länge hört till den svenska hiphopscenens viktigaste och mest
mångfacetterade röster är faktiskt nya skivan ”Missaoui” hennes första svenska
fullängdsalbum. Men ”Missaoui” inte är en debutskiva förutom på papperet. Fylld till
brädden med erfarenhet, vishet, smärta och ja, livet, har Cleo skapat ett kraftfullt vibrerande magnum opus.

På albumet har vännen, producenten och Random Bastards-kollegan Academics bidragit
med de atmosfäriska, mångbottnade beatsen, på vilka Cleo briljerar som vokalist och
textförfattare. Resultatet är ett av årets absolut starkaste album.

Tillsammans med Random Bastards har Nathalie Missaoui, som hon egentligen heter, byggt upp en kreativ plattform på egna villkor bortom branschens storstadsfixering. I sällskap med Vanessa Marko drev hon också kultur- och musiknätverket Femtastic som uppmuntrade och inspirerade andra kvinnliga skapare att våga ta utrymme själva. De stod även bakom FATTA-kampanjen, som lyfte frågan om en förändrad syn på sexualitet, våldtäkt och samsyn.

Som artist har Cleo prisats på Manifestgalan, P3 Guld, SKAP och Kingsizegalan samt hyllats för såväl sina konserter som för sitt auktoritära och kompromisslösa uttryck. Hon har i ett par decennier nu varit en igångsättande och ifrågasättande eldsjäl vars konstnärliga kapacitet och karisma hela tiden signalerat stordåd, och dessa har också kommit i spridda skurar men aldrig tidigare i så samlat och ambitiöst utförande som fallet är på ”Missaoui.”

Att se Cleo live är en upplevelse bortom det vanliga. När hon för bara några veckor sedan tog sig an ett fullsmockat Folkteatern på Way Out West i Göteborg kapitulerade både publik och press för framträdandet. ”Spelningens sista stunder får en att känna att man bevittnar historia medan den skapas” sade KULT Magasin om konserten och utanför vittnade den långa kön om att publiken har väntat, och längtat, efter Missaoui live.

Arrangemangsinformation
Lokal: Vävenscenen, plan 1
Tider:
Baren öppnar kl. 20.00
Konsertstart ca. kl. 21.00
Åldersgräns: 18 år
Bemannad garderob ingår

Foto: Erika Udvardi