Darya & Månskensorkestern

Darya & Månskensorkestern

Den finska tangon är kanske världens vemodigaste musik, men med inslag av exotica, beguine, vals, iranska krigssånger och schlager har Darya och månskensorkestern frälst en stor publik i alla åldrar och från olika bakgrunder. Det blir tårdrypande texter om obesvarad kärlek, smäktande melodier och vinglig ståltrådstango när Sveriges okrönta tangodrottning Darya Pakarinen och orkestern äntrar Vävenscenen.

Darya & Månskensorkestern har turnerat i Skandinavien och Tyskland, har gjort musik till teater och film, senast till “Ingen riktig finne” prisbelönad för bland annat bästa filmmusik, de har också drivit klubben Tangopalatsi på Södra Teatern i Stockholm. Både på scen och på skiva har orkestern samarbetat med olika många artister, Markus Krunegård, Anna Maria Espinosa, Frida Hyvönen, Iiris Viljanen, Anna Järvinen, Arja Saijonmaa, Love Antell, Kristian Anttila, Lisa Miskovsky, Marko ”Markoolio” Lehtosalo, David Ritschard, Zhala, Nino Ramsby, Shima Niavarani, Magnus Carlson och många andra.

Tid: 15.00
Dag: lördag 5 mars
Lokal: Vävenscenen, plan 1, Väven

Biljett: 50 kronor. Köp/boka via tickster.com och Vävens kulturreception från den 3 februari .
Vi gillar säkra och trygga evenemang! Därför ber vi dig observera att du behöver visa ett giltigt vaccinationsbevis för att få besöka större evenemang i Väven.

Arrangeras av Kultur för seniorer i samarbete med Umeå kommuns samordnare för förvaltningsområde finska och meänkieli

Välkomna att kliva in i Darya & Månskensorkesterns musikaliska universum.