Dawit Yifru

Dawit Yifru

Den 15 december ställer sig legendariska Dawit Yifru med band på Vävenscenen. Ta chansen att se en av giganterna i etiopisk jazzhistoria. Support: Horseface.

Tillsammans med Hailu Mergia och Mulatu Astatke anses Dawit Yifru vara en av de stora giganterna och kompositörerna i etiopisk jazzhistoria, med en karriär som sträcker sig över mer än femtio år. Hans musikaliska inflytande i Etiopien har varit så pass stort att många anser honom vara skaparen av hela den moderna etiopiska musikgenren.

Som bandledare till legendariska Roha Band och Dahlak Band har Dawit Yifru genom åren arbetat med storheter som Muluken Melesse, Neway Debebe och Kennedy Mengesha och fortsätter än i dag att motivera nya generationer av etiopiska musiker med sitt engagemang och kärlek till musiken.

I april 2023 släpptes den självbetitlade vinylen Dawit Yifru på etiopiska labeln Muzikawi och första pressen sålde snabbt slut. Albumet innehåller en samling av låtar som blivit remastrade från kassetter släppta under 1970-talet och visar upp den musikaliska guldåldern som fanns i Etiopien.

Räkna med djup, hypnotisk Ethio-Jazz när vi presenterar denna legendar och hans sex man starka band på Väven den 15 december!

Arrangemangsinformation:

Dörrar öppnar 19.00
Support 20.00
Sluttid ca 23.00
Lokal: Vävenscenen, Väven plan 1, ingång från Strandgatan
18 års åldersgräns
Bemannad garderob ingår
Hörhjälpmedel finns att låna
För fri ledsagarplats vänligen kontakta Kulturreceptionen på telefon 090-16 33 10 eller info.vaven@umea.se