Effekten

Oväntad attraktion i thriller om ett forskningsexperiment.

Är känslorna äkta eller är de bara en bieffekt av medicinen? Hur påverkar den oväntade attraktionen det medicinska forskningsexperimentet?

Connie och Tristan deltar i ett medicinskt forskningsexperiment för en anti-depressiv medicin. Under tiden forskningsstudien pågår isoleras de helt från omvärlden. Vardagen i den isolerade kliniken består av strikta regler; måltider vid bestämda tider, inga telefonsamtal, rökförbud och absolut inget sex. Varje steg de tar övervakas noggrant av doktor James och hennes kollega Toby. Plötsligt väcks känslor och attraktion mellan Connie och Tristan. Studien äventyras när de bryter mot så gott som varje regel. Men är de verkligen kära i varandra eller är det bara en bieffekt av medicinen de tar? Vilka konsekvenser får experimentet av den oväntade attraktionen?
Effekten blir en upptäcktsfärd som går rakt genom både hjärna och hjärta. Manus är skrivet av den uppmärksammade engelska dramatikern Lucy Prebble (f.1981). Hennes verk har spelats i över 90 länder. I Sverige spelades hennes pjäs Enron (från 2009) med stor framgång på Örebro Länsteater 2010 och Stockholms Stadsteater 2011.