Ahmad ljus

Flykten!

Ahmad Khan Mahmoodzada från Afghanistan var en av barnskådespelarna i den prisbelönta filmen Flyga drake, vilket kom att tvinga honom i landsflykt. Ahmad Khan Mahmoodzada berättar om filminspelningen och om flykten från Kabul. Efter föreläsningen visas filmen Flyga drake.
Lördag 20 januari klockan 13:00 på Vävenscenen
Välkommen!

.

Ahmad Khan Mahmoodzada från Afghanistan, spelade som barn en av huvudrollerna i den prisbelönta filmen och världssuccén Flyga drake. För fyra år sedan var han tvungen att fly från sitt hemland på grund av filmen han spelade in som tioåring. Vissa av scenerna i Flyga drake ansågs mycket kontroversiella och Ahmad Khan Mahmoodzada och hans familj fick stora problem med både mobbning och förföljelse.

Ahmad Khan Mahmoodzada berättar om hur det var att fly från Kabul, Afghanistan och tillslut hamna i Dalarna i Sverige. Idag bor han i Falun och har bl a spelat rollen som praktikanten Abbe i Icas reklamfilmer.Han berättar också om familjen och om skådespelardrömmarna. Han har tveklöst upplevt mer än många äldre människor under sitt 19-åriga liv.

Direkt efter föreläsningen visas filmen Flyga drake.

Arrangörer: Umeå stadsbibliotek, Folkets Bio

Foto: privat