Föredrag och släpp av sista delen av Pehr Stenbergs levernesbeskrivning!

Den fjärde och avslutande delen släpps fredag den 16 september 2016 på Studion, Folkets hus! Föredrag av Fredrik Elgh, Rolf Hugoson, Christopher O’Regan och Kristina Ekero Eriksson kl. 13-17.
Själva boksläppet sker kl. 18.30-20.00 i en inramning av musik från Umeå på Pehr Stenbergs tid framförd av Siw Burman och Olle Berggren, och nedslag i Pehr Stenbergs text framförda av Fredrik Elgh och Ola Wennstedt.

Pehr Stenbergs levernesbeskrivning är en självbiografi från gustaviansk tid. Texten beskriver en ung mans livsresa från föräldrahemmet i Stöcke via präststudier i Åbo åter till hembygden med nya erfarenheter.
Författaren berättar självutlämnande och detaljerat om sina upplevelser, bland annat i sökandet efter en livskamrat, som informator och huspräst i förnäma familjer under studietiden i Finland och som klassresenär i den tidens Västerbotten. Kännetecknande för hela verket är den sociala mångfalden i fråga om de människor Stenberg möter och de miljöer han vistas i.
Verket är unikt tack vare den tid det är skrivet i, sin långa tillkomsttid och sitt stora format. Berättelsen är också omväxlande och bjuder på överraskningar. Den är delvis utformad efter samtida skönlitterära mönster.

Inträde 100 kr. Läs mer på http://www.facebook.com/pehrstenberg och boka biljett på http://biljettcentrum.com/evenemang/bokslapp-pehr-stenbergs-levernesbeskrivning/, eller 090-13 30 80.