Föreläsning: Att sörja en relation

Medina Törrissen, handledare i sorgbearbetning, guidar oss genom en halv temadag om sorg. Särskilt fokus riktas på de känslomässiga förlusterna som görs i familjer med missbruksproblematik. Övriga föreläsare är Åsa Åberg. Ida-Mari Bengtsson, Emmy Lindmark och Monika Lundgren. Moderator är Susanne Axelsson.

Lördag 7 nov kl 13-17
Ålidhemskyrkan
50 kr – fika ingår!
Kostnadsfritt för medlemmar i föreningen The Hub
(kan köpas på plats, 100 kr eller 50 kr om du är under 20 år).

MEDINA TÖRRISSEN
»Sorg – smärta & frigörelse«
Handledare i sorgbearbetning. Medina guidar oss genom dagen där vi ges möjlighet att förkovra oss i kunskap och öppna sinnet för vad sorg kan innebära, särskilt för de som upplevt missbruksproblematik i familjen.

Åsa Åberg
»Sorgen att inte sörja sina föräldrar«
Åsa bär en livserfarenhet av att växa upp som en mycket ansvarstagande och omhändertagande storasyster. Mor med bipolär sjukdom och en far som drack för mycket alkohol. En lillebror som betydde allt. Vill visa på hennes väg att gå vidare i livet.

Ida-Mari Bengtsson
»Min mor förlorade sig själv och jag förlorade den mor jag önskade«
Ida har vuxit upp i en familj med beroendeproblematik och hon berättar om hur sorgen påverkar hennes vardagsliv som vuxen och om hur hon funnit ett sätt att hantera den.

Monica Lundgren
»Att göra känslomässiga förluster«
Monica är diakon och arbetar på sjukhuskyrkan där sorg är en naturlig del av livet. Hon delar sina kunskaper och erfarenheter av möten med människor med sorg.

Emmy Lindmark
»Sorgen ur ett vetenskapligt perspektiv«
Emmy studerar till psykolog och presenterar teori och forskning inom området.

Anmälan: Medborgarskolan 090-77 96 11
Frågor: Susanne Axelsson 070-656 33 49 eller thehub.umea@gmail.com