Global manifestation med Rebellmammorna

Global manifestation med Rebellmammorna

I september samlades mammor i över 70 städer världen över för att protestera fredligt mot politikernas oförmåga att hantera klimatkrisen. Nu gör vi det igen. Förra manifestationen var vi 50 som deltog – blir vi 100 nu?

Kl. 12.45: Vi samlas på Rådhustorget (vid gamla Apberget/utanför Utopia typ) för en kort presentation och introduktion.
Kl. 13-14: Vi sitter ner i en cirkel/halvcirkel på vår angivna plats med våra skyltar. Vi sitter så under tystnad, men vi brukar också spela musik ur högtalare (tex “Kommer du” av Anja Brigell).

Efteråt är alla som vill välkomna att stanna kvar en stund och prata.

Obs! Manifestationen kommer att fotograferas. Bilderna kan användas i sociala medier, såsom på vår instagram rebellmammorisverige, eller skickas till media. Om du inte vill vara med på bild, säg till på plats eller i förväg.

Praktisk information

  • Manifestationen har polistillstånd.
  • Kom ihåg varma kläder och sittunderlägg.
  • Om du har behov av att sitta på en pall, i rullstol, på rullator eller annat så går det självklart bra oavsett orsak.
  • Har du inte möjlighet att delta hela manifestationen? Välkommen att vara med den stund du kan.
  • Ta gärna med en färdig skylt till manifestationen. Det är enkelt att göra en skylt av en bit kartong. Man kan skriva namn och ålder på barnen i sitt liv, eller andra klimatbudskap. Bildgoogla ”rebellmammorna” för inspiration, eller kolla in vår instagram: rebellmammorisverige. Men man måste inte ha en skylt om man inte vill.
  • Vi kommer att ta med lite kartongbitar och pennor, om man vill göra sin skylt under samlingen. Vi tar också med några extra skyltar för den som vill låna på plats.

Vi är mödrar, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar, systrar, döttrar, och andra som värnar om barnens framtid på vår planet. Vi vet att de som är minst ansvariga för orsakerna till klimatkrisen ofta är de som drabbas värst.

Vi tror att vi tillsammans har kraften att nå fram till både hjärta och hjärna hos alla som ser oss.

Ilskan och förtvivlan över att politiker och andra makthavare inte förmår att agera kraftfullt på klimatkrisen omsätter vi i konkret handling.

Vi vill…
… visa att varje individ kan göra skillnad genom att gå samman med andra och agera kollektivt.
… öka krismedvetenheten i samhället och skapa tryck på politikerna att agera i linje med klimatvetenskapen.
… agera i solidaritet med de människor i olika delar av världen som redan idag förlorar sina hem, sin försörjning och sina liv på grund av klimatkrisen.