Globalt prat till lokalt handlande – om det politiska läget för klimatfrågan

Vill du också veta mer om hur vi går från globalt prat till lokalt handlande för klimatet? Lyssna på Mattias Goldmann, grundare av 2030-sekretariatet, om det politiska läget för klimatfrågan den 21 september kl 08.15-09.15.
Föreläsningen är gratis.

I mitten av september är det dags för FN:s vecka för de globala hållbarhetsmålen, klimatmöte i New York, förslag till ny statsbudget från regeringen och SEE-hållbarhetsvecka i Västerbotten. Hur påverkar det dig och din organisation – hur går vi från globalt prat till lokalt handlande?

Det är temat för frukostföreläsningen 08.15-09.15 torsdag 21 september med Mattias Goldmann, utsedd till Mäktigast i Hållbarhetssverige, dubbad till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete, grundare av 2030-sekretariatet och bonus-västerbottning. Under den här digitala frukostföreläsningen får du möjlighet att lyssna till Mattias Goldmann när han pratar om det politiska läget för klimatfrågan. Var står vi idag? Kommer vi att nå de mål som satts upp? Vilka insatser krävs för att vi ska nå dem? Dagen innan föreläsningen kommer regeringens budgetproposition och riksdagen debatterar den, Mattias Goldmann kommer kort att reflektera över detta också.

Sista kvarten är till för dina frågor – skicka dem gärna i förväg till susanne.hjort@sv.se.

Föreläsningen är kostnadsfri och arrangeras av Energi-och klimatrådgivningen på Umeå kommun och Studieförbundet Vuxenskolan i Västerbotten. Du behöver anmäla dig för att få en zoom-länk skickad till dig efter lunch dagen innan föreläsningen.

Varmt välkommen!

Frågor skickas till:
Susanne Hjort, Verksamhetsutvecklare Studieförbundet Vuxenskolan
susanne.hjort@sv.se