Hairy Tales

Med en stor dos fysisk komik, böjliga kroppar och lurviga kreationer är ”Hairy Tales” en uppdaterad clownföreställning fullproppad med hårig satir.

Det handlar om huvudhår och kroppsbehåring – rakat, vildvuxet, färgat och förlorat. Genom att sätta samhällets hårnormer under lupp skapar kollektivet Mighty Performing Arts Collective, eller M.P.A.C, en komisk show i gränslandet mellan teater, cirkus och performance.

”Hairy Tales” ställer frågor om ett av våra kroppsliga tabun i ett collage av brokiga scener. Under en maxad show möter vi allt från Chewbacca med dragspel till akrobater i tighta trikåer och karaktärer med omöjliga håruppsättningar och utväxter. Räkna med en överdos okammad humor när denna feministiska punkcirkus tar scenen i besittning.

”Hairy Tales” hade ur premiär 2016. Samma höst till – delas showen priset ”Expect the unexpected” på Stockholm Fringe Festival och har sedan dess spelats på bland annat Lund Comedy Festival och nycirkusfestivalen Dynamo i Danmark. Hösten 2017 hade föreställningen nypremiär på Teater Tribunalen i Stockholm där den spelades för utsålda hus.

Åskådarskolan. Direkt efter ”Hairy Tales” blir det ett öppet eftersamtal för de som önskar delta. Umeå Teaterförening bjuder på kaffe. Teaterkritiker Ylva Lagercrantz Spindler och en eller flera representanter från uppsättningen diskuterar det verk vi just har sett. Publiken, scenkonstens viktigaste medspelare, är en viktig del i samtalet.