Hannah Aldridge & Jetbone

Soul- och dark countryprinsessan Hannah Aldridge kommer tillsammans med rock’n’rollhjältarna i Jetbone och besöker Make it Sound och Droskan

I samband med debutplattan »Razor Wire« (2014) beskrevs Hanna Aldridge som Muscle Shoals egna Americana-prinsessa. Med nya, efterlängtade plattan »Gold Rush« skulle vi vilja påstå att hon definitivt kliver upp på tronen! Från september till sent november kommer hon för en lång turné i hela Europa. Många av dom för den Skandinaviska publiken. Det minst sagt lyckade live-samarbetet med svenska Jetbone fortsätter och tillsammans ska de hälla bensin på den brasa de redan satt rejäl pyr på!

Det där med Muscle Schoals drottning låter snyggt, fast det stämmer inte riktigt. För det första bor Hannah inte kvar i Muscle Shoals. Hon har flyttat till Nashville där hon även spelat in »Gold Rush«. För det andra är hon inte på något sätt enbart ett lokalt fenomen. Hannah Aldridge har inte bara gjort avtryck i Alabama och Tennessee. Hon är en artist av internationell kaliber och det är rent av så att hon hittills spelat live mer i Europa än på hemmaplan.

Däremot så visar Hannah med ”Gold Rush” att hon väldigt mycket kan beskrivas som en musikalisk syster till Jason Isbell som är bördig från samma stad. Det är ett pärlband av direkta och kraftfulla sånger som passar lika bra i arena-dräkt som nedtagna på en liten scen med bara Hannah och gitarr. ”Gold Rush” är inspelad i Creative Workshops i Nashville och är producerad av Jordan Dean och M. Allen Parker.

Den omisskännliga southern soul-nerven som var så uppenbar på »Razor Wire« finns kvar på »Gold Rush«, men har spetsats med en rock-edge som får den tio spåren att fullkomligt gnistra och spraka av energi, svett och vilja. En stolt och kompromisslös attityd präglar hela plattan. Hannah Aldridge är en jäkligt bra musiker, och hon vet om det. Take it or leave it!

Kl 20.30-21.15: Jetbone (SWE)

Efter sex år och två fullängdare har Sundsvalls, fortfarande oförskämt unga, Good Time Rock´n´Roll-hjältar JETBONE hittat sin identitet och bestämt sig att helt satsa på bandet och musiken. Jetbone vill nå stjärnorna, och dom vill göra det på sitt sätt. Håll i er nu… grabbarna i bandet har sagt upp både jobb och lägenheter, köpt en turnévan och bestämt sig för att göra två hundra gig fram till 2018!

”Vi vill visa upp oss för så många som möjligt och på så många platser som möjligt” säger bandets basist och ena leadsångare Gustav ”Gurten” Sjödin, som hela hösten spelat med Doug Seegers. ”Vi vet att vi redan är ett av de bästa livebanden man kan se, men ett mål med THE 200 TOUR är att göra oss till det allra bästa!” fortsätter Gustav.

Sensommaren 2017 fick Jetbone ett världskontrakt med stora skivbolaget BMG/Chrysalis.

Kl 19.00-20.30: Henrik Baer

Allas kelgris, och norra Sveriges bästa trubadur, Henrik Baer tar plats på scenen under buffén. Ikväll gör han premiär på Make It Sound, och det kommer inte gå obemärkt förbi!

Biljetter: 210 kr på Burmans Musik

I dörren: 230 kr (från kl 19.00)

EAT to the BEAT!
Vi vill att fler ska kunna njuta av god mat och bra musik. Därför introducerar vi nu ”EAT to the BEAT!” på våra ”Make it Sound”-arrangemang!

Kom före 19.00 och ät middag. Då ingår entrén (värde från 200 kronor) till konserten kl 21.00. Dessutom alltid trubadur, exklusivt för våra middagsgäster, under buffén, 19-20.30

Boka bord i tid, info@droskan.se

Vi serverar bland annat tacosbuffé, grillbuffé och ”Black Rock Grill” – succékonceptet där gästerna själva grillar kött, fisk eller vegetariskt på varma lavastenar vid borden

Musikpant: Ja (de gäster som bara vill äta efter 19.00 och sen gå före spelningen 21.00 börjar får lämna sin legitimation i entrékassan eller betala in sig. Legitimation och erlagd entréavgift återlämnas alternativt återbetalas vid hemgång före kl 21.30)

Åldersgräns: 18 år
På scen: kl 21.00 – 23.30
Stängning kl 01.00

https://hannah-aldridge.com/
http://jetbone.se/