IMG_2518 redigerad

Höstpremiär för Skapande lördag!- Teater, dans, lek och pyssel för barn!

Äntligen är Skapande lördag tillbaka! Det firar vi med lite extra festligheter! I ateljén får barn 0–3 år att måla med bär och fruktmos och för dig som är äldre blir det stormålning med kritor. Folkets bio är på besök och visar knattefilm: ”Klas klättermus” för de äldre och ”Lilla Anna och långa farbrorn” för de yngre! Vill du röra på kroppen kan du dansa med Didier och självklart är vår teatergarderob öppen och i sagorummet kan du leka fritt!

Program lördag 15 september:
Dagens kulturprogram: Knattebio
Vi visar två filmer i samverkan med Folkets Bio.
Kl 12:30 Klas klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen.
Klas Klättermus och hans små vänner i Hackebackeskogen lever farligt. Den glupske Mickel Räv och de andra rovdjuren vill inte skaffa mat på hederligt vis utan hotar ständigt med att äta upp dem. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten i skogen och till sin hjälp tar de Bamsefar. Nu ska alla djur i skogen vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig…
Visas i Svarta lådan. 1 tim och 15 min. För barn från 5 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00.

Kl 14:00 Var inte rädd långa farbrorn.
I dag ska Lilla Anna och Långa Farbrorn titta på film. Lilla Anna vill titta på sina fem favoritfilmer med spöket Laban och hans vänner. Eftersom Långa Farbrorn är rädd för spöken vågar han inte titta även om Lilla Anna säger att det inte är ett dugg läskigt. Tillsammans med Lilla Anna får vi återuppleva spännande äventyr med Laban, Labolina, Lillprins Bus och alla de andra på slottet Gomorronsol. Till slut förstår till och med den spökrädda Långa Farbrorn att filmerna inte alls är läskiga utan vågar sig fram för att titta. Som tur är har Lilla Anna även kvar en överraskning.
Visas i Svarta lådan. 45 min. För barn från 3 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00.

Dans och rörelsepass:
Start Ca 13:15. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00!

Skapa i ateljén:
Stora och små skapar tillsammans! Lördag 15 september blir et bebis-måleri! Alla barn mellan 0-3 år är varmt välkomna att med hjälp av händer och fötter göra konstverk av bär och fruktmos! För de äldre barnen dukar vi upp ett stort papper och kritor nere i fack 2 (rummet bredvid caféet)!

Teatergarderoben:
Ett fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

Sagorummet:
Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

Café Hamnen:
Öppnar redan kl.11:30. Här finns det möjlighet att köpa barnvänligt fika och mat! Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.