Invigning av Umeå Europeiska Filmfestival 2107

Årets upplaga av Umeå Europeiska Filmfestival invigs med finska regissören Selma Vilhunens dokumentär Hobbyhorse Revolution! Kvällen börjar med mingel 18:00, filmstart sker 19:00. Efter filmen uppträder Umeåbandet Horseface, som spelar postpunk på sverigefinska!

Hobbyhorse Revolution är en film som följer unga tonårstjejer som på sin väg mot vuxenlivet har en passion för käpphästar som gemensam nämnare. Ett intresse som ökat kraftigt i antal utövare, särskilt bland unga tjejer.

Det är en underbart upplyftande film om gemenskap och systerskap. Om att göra det en älskar oavsett omgivningens fördomar. Vi är mycket glada att inviga årets festival med Hobbyhorse Revolution, inte minst med tanke på den lokala anknytningen.

Hobbyhorse Revolution är en finsk-svensk samproduktion där Umeåbaserade produktionsbolaget Bautafilm är medproducent och där Film i Västerbotten samt Filmpool Nord är medfinansiärer.

Det blir även lokal prägel i musikväg under årets invigningskväll. Efter filmen fortsätter festligheterna i form av en spelning av Horseface, Umeå-bandet som spelar postpunk på sverigefinska!

Umeå Europeiska Filmfestival (UEFF) äger rum 21–26 november 2017 i kulturhuset Väven. Festivalen visar ett omsorgsfullt urval av aktuell europeisk och lokalproducerad film tillsammans med mängder av tillhörande arrangemang.

Läs mer på: www.ueff.se
Se festivalens event: https://www.facebook.com/events/131494284260212