Jordens sista dygn

Jorden är förstörd – människan har misslyckats. Vill djuren hjälpa dem och går ens planeten att rädda? ”Jordens sista dygn” är en spännande och komisk fabel om vår roll på planeten.

Homo sapiens har visat sig vara en flopp. Människorna har blivit för smarta för sitt eget bästa och på kuppen förstört det mesta som var fantastiskt med planeten. Det viskas om att De Uråldriga, skaparna av jorden, är på väg tillbaka, att de vill utplåna mänskligheten, sova på saken och börja om. Apan, Grisen och Hunden, som följt människan på nära håll genom åren, träffas för att diskutera ankomsten. Är det inte lika bra att låta människan försvinna för att lämna plats åt nya, bättre tider? När skaparna anländer visar det sig dock att det är mer som står på spel…

Profilteaterns senaste succé ”Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta!” berörde ämnen som konsumtion och girighet. ”Jordens sista dygn” tar vid tematiskt där ”Ursäkta…!” slutade. Regissör och manusförfattare är Rebecka Cardoso, senast aktuell med ”Hamlet” på Smålands Musik & Teater och innan det ”Mens – The Musical” på Dramaten. I den senare skrevs musikalnumren av Safoura Safavi som komponerat musik till ”Jordens sista dygn”. Scenografin, signerad Ulla Karlsson, är både fantasieggande och vacker. Den består till stor del av återvunnet material och skräp som skapar sin egen naturlyrik.

Missa inte detta absurt roliga och storslagna teateräventyr, exklusivt för Umeåpubliken!