Kärlekens historia

Kärlekens historia

10 000 år av kärlek
Hur långt tillbaka sträcker sig den förbjudna kärlekens historia? Operasångaren Rickard Söderberg djupdyker i egna dagböcker, zimbabwiska grottmålningar och besjunger de obesjungna hjältarna.

Mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar operasångaren Rickard Söderberg en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. Han fortsätter gräva, inte bara i sin egen historia utan också i mänsklighetens kärlekshistoria – en lång längtan efter kärlek.

– Det finns mängder av fantastiska berättelser om människor som älskat, som försökt att älska, älskat och lyckats, älskats och misslyckats, säger Rickard Söderberg.

I Zimbabwes grottmålningar möts älskande män, i det svenska bondesamhället finns samkönade passioner. Han hittar religiösa försök att radera homosexuella historier och obesjungna hjältar som agerat i tystnad. Från flamboyanta celebriteter till sin egen och makens instagrammade fredags-tacos-verklighet.

Rickard Söderberg började sin musikerbana som pianist men började sedan studera på Operaakademiet i Köpenhamn och redan innan studierna var slut hade han debuterat på flera större scener i Danmark, Sverige och Tyskland. Han har framför allt tolkat barockmusik, Mozart och Wagner på operascenen. Men tenoren syns också mycket i andra sammanhang; han har medverkat i TV i Körslaget, Let’s Dance och Kontrapunkt. På senare år har han börjat sjunga alltmer musikal och syns bland annat i Malmö stads nyårsfirande, i sina Barbara Streisand-konserter på Malmö Opera och har även haft julkonserter med Carola Häggkvist. Han blandar gärna sitt artisteri med aktivism och är aktiv i frågor som rör HBTQ och miljön.

Denna föreställning kommer att syntolkas.
Information och anmälan: SRF Västerbotten, 090-18 96 33, vasterbotten@srf.nu

Arrangemangsinformation:
* Lokal: Vävenscenen
* Ingång från Västra Strandgatan
* Bemannad garderob ingår
* Hörhjälpmedel finns att låna
* För fri ledsagarbiljett, vänligen kontakta kulturreceptionen på 090-16 33 10 eller via info.vaven@umea.se