Kartan över oss

Kartan över oss

En existentiell hörlursvandring genom ditt inre landskap

Framtiden kommer, snart är den här. Stormarna rider oss och den inre kompassnålen snurrar. Har vi gått vilse eller är vi på väg att hitta rätt? Närmar vi oss Jordens kant eller har vi redan trillat över den? En kamp om redan existerande kartor. Kanske behöver vi en ny?

Vad känner du när du tänker på framtiden? Vad händer när du rör dig genom den? Vi bjuder in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format. Kartan över oss är en existentiell hörlursvandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Du väljer själv din väg. För varje plats du besöker växer kartan och berättelsen.

Det konstnärliga teamets medlemmar Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén känns igen från tidigare produktioner som Nationalparken, Landet Inuti, Sång till välfärden, Fäboland och Vi som bor här.

Kartan över oss är ett existentiellt vandringsdrama med dig själv i huvudrollen. Du tar med dig skor för ca 2 km stadsvandring, en fulladdad smartphone och hörlurar. Vi hjälper dig komma igång på plats innan föreställningen sätter igång. Kartan över oss avslutar Riksteaterns två tematiska spår Demokratins gränser och Människa och natur.

För att uppleva verket använder du din egen mobil och egna lurar, tänk på att ladda dem fullt innan start. Mobilen behöver ha tillgång till internet och GPS. Föreställningen innefattar ca 2 km promenad i centrala Umeå med start och slut vid fontänen i Rådhusparken.

Röst från en som gått vandringen tidigare:
Det var en fantastisk och tankeväckande upplevelse. Skrämmande, lärorik och hoppfull på samma gång. Just att fysiskt flytta sig, tvingas ta ställning var kraftfullt. Jag lärde känna mig själv bättre! Jag rekommenderar verkligen denna vandring. Ett tips är att dela upplevelsen med en vän för efteråt är det skönt att få sätta ord på det en varit med om. – Sara Rydberg