Keramik – Sommarkurs

Keramik – Sommarkurs

Sommarkurs i keramik under två dagar, vi kavlar, tummar och drejar.

Innehåll
Välkommen till sommarkurs i vår keramikverkstad!

Undervisningen består av praktiskt arbete under handledning av erfaren keramik lärare. I verkstan får du tillverka både brukskeramik och skulpturer. Vi ger dig en grundkunskap om materialets möjligheter och begränsningar. Vi går igenom olika tekniker för att forma leran, t.ex kavla, bygga, tumma och dreja. Du får även prova på olika dekormetoder med bl.a engobe, oxider, under- och påglasyrfärger och på så sätt utveckla ditt eget formspråk. Glasering sker efter att alstren är torkade och brända en första gång. Datum för glasering bestäms i gruppen – förslag på datum den 13 juli 10.00 – 13.00.

Mål
Här har du möjlighet att lära dig de grundläggande teknikerna, uppleva skaparglädje och anta nya utmaningar

Målgrupp
Kursen vänder sig till både nybörjare och fortsättare. Undervisningen är individuellt anpassad och du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material
Den lera vi använder är stengods lera av hög kvalitet. Den bränns i höga temperaturer och passar utmärkt till både skulptur och bruksföremål. Glasyr förrådet är stort och alla glasyrer är godkända ur miljösynpunkt.

En materialkostnad tillkommer på 80 kr/kg lera. I priset ingår även, engober och glasyrer samt bränningar.

Förslag på inplanerat glaseringstillfälle den 13 juli 10.00 – 13.00. Ni pratar ihop er i gruppen.

Lokal
Vår keramikverkstad är stor med rejäla arbetsytor och utrustad med sex elektriska drejskivor. Här finns alla verktyg du behöver samt ett stort utbud av glasyrer och övrigt material.