Konstrundan Umeå. 2023

Konstrundan Umeå. 2023

Nyfiken på den lokala konsten? Ta dig ut på en konstrunda och vimla bland utställningar av våra lokala konstnärer och konsthantverkare!

Den årliga och välbesökta Konstrundan Umeå sker varje höst under september månad. Ett unikt tillfälle att få uppleva lokalt hantverk och konst i olika former och i en mängd fina miljöer runt om i Umeåregionen.

Konstrundan Umeå 2023 består av olika utställarplatser där våra engagerade utställare öppnar upp sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Välkomna att ta en tur runt Umeå med omnejd för att njuta av den rika mångfald av konst som konstnärerna tillsammans representerar genom de olika materialvalen, teknikerna och uttrycken.

Guidad busstur Konstrundan
Detta år ges ni möjlighet att åka en guidad busstur runt utvalda delar av Konstrundan. Söndagen den 10:e september, kl. 10.30 utgår bussen från Folkuniveritetet, Nygatan 43 och beräknas återkomma kl. 16.30. Kostnad 250 kr/person. Välkomna med er anmälan!

Hur hittar jag?
Konstrundan Umeå 2023 tar sin start på Folkuniversitetet i Umeå, Nygatan 43. Här hittar du även utskrivna infoblad och karta över alla utställningsplatser.

För att det ska vara enkelt att hitta till utställningsplatserna låter du dig guidas via kartan och dess infopunkter med adress till varje plats. På vår webb hittar du även interaktiva kartlänkar till varje utställare.
https://www.folkuniversitetet.se/kontakt/umea/konstrundan/

När du väl börjar närma dig så håller du utkik efter den gemensamma skyltningen som består av en orange plogpinne med färgglada snitslar och en tillhörande skylt märkt KONSTRUNDAN.

Varmt välkommen att ta dig runt och njut i det lokala konstvimlet!

På vår hemsida hittar du alla utställare och karta för att kunna ta dig runt!

Har du frågor?
Kontakta Ingela Bäckman

ingela.backman@folkuniversitetet.se