Korten på bordet

Korten på bordet

Isande spänning med Sten Ljunggren och Fredrik Meyer.

En äldre man söker upp hustruns tidigare terapeut. Under samtalets gång blottläggs bilden av ett äktenskap som varit både komplicerat och motsägelsefullt. ”Korten på bordet” är en spännande psykologisk thriller i terapimiljö.

Regissören Sissela Kyle har med fingertoppskänsla för det komiska och tragiska mejslat fram ett tätt drama mellan Sten Ljunggren och Fredrik Meyer som spelar maken och terapeuten. Mötet mellan de två pendlar mellan dråpligheter och skarp svärta när nya obekväma frågor ställs. Publiken bjuds på en tät verbal duell. Spänningen stiger för varje minut.

Korten på bordet är en av sex pjäser i Stockholms stadsteaters unika koncept Terapisoppan. Sedan 2014 har Stockholms stadsteater låtit två personer mötas i samtal i eller strax utanför terapirummet. På så sätt har publiken fått ta del av terapins tyngd, värme och djup i underhållningsform.

Manusförfattaren Per Naroskin är också psykolog och psykoterapeut och har varit med som författare i flera andra Terapisoppor. Sissela Kyle har själv medverkat som skådespelare i en av dessa.