Kulturskolan POP UP: Lördag 11 mars

Kulturskolan POP UP: Lördag 11 mars

Kulturskolan har packat väskan för att besöka Hörnefors för att annorlunda Skapande Lördag. Väskan vi packat är full med massa roliga aktiviteter och vi hoppas många vill komma och träffa oss!

Teaterföreställning: Tidfri
Av Uusi Teatteri
Tid: 12:30
Målgrupp: 5-9 år
Längd: 40 minuter
Lokal: Kempesalen
Biljettinformation: uppdateras inom kort
Om att slippa ha bråttom.
Atlas har rymt. Från ett bråk med pappa, från dansen, från ett ständigt skyndande hit och dit. Alla föräldrar i hela världen verkar helt beroende av olika kalendrar och scheman, medan Atlas inte ens kan klockan. Vad gör de vuxna av all sin tid eftersom de alltid verkar ha slut på den?
TIDFRI är en föreställning om att vara trött på att passa tider och ständigt ha bråttom. Om att aldrig riktigt hinna umgås med sina föräldrar, för att de är så ivriga att skapa en meningsfull fritid för en. Och om att vilja kunna dansa alla danser i världen samtidigt som en helst bara vill chilla framför någon skärm. Genom ett pågående rymningsförsök, en magisk ryggsäck full med överraskningar och nyskapad musik bjuds barnen in att tillsammans med Atlas resa genom både ilska och eftertanke — och fantisera om vad som skulle hända om de plötsligt lyckades stanna tiden.
Spelas på svenska med inslag av finska.

Dansföreställning: Sagodans- Det är jag som är trollet
Av Balettakademin
Tid: 14:00
Målgrupp: 3-5 år
Längd: 40 minuter
Lokal: Yogarummet
En flicka på väg till förskolan blir plötsligt förvandlad till ett stort troll. Vips så är föräldrarna bortskrämda, kompisarna uppkäkade och det före detta barnet får bosätta sig i skogen. Men en dag får barnet frågan om hon vill bli flicka igen. Vill hon det? En rolig och lite sorglig bok om att vara liten men samtidigt väldigt stor. Det är jag som är Trollet är också en bok för att fundera kring medkänsla och förståelse, rätt och fel.
Sagodansen inleds med en mysig stund då vår pedagog läser Det är jag som är trollet. Med sagan som inspiration – med rörelser, ord och fantasi – dansar, improviserar och leker barnen och danspedagogen sagan tillsammans. En lugn och fantasifull aktivitet med utrymme för barnens egna uttryck.

Dans och trummor med Didier
Med Didier Blekou, danspedagog
Tid för dansworkshop: 13:15
Tid för trumworkshop: 12:15 och 14:00
Målgrupp: För alla åldrar
Längd: 30 minuter
Antal platser: Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut på plats från 12:00 när vi öppnar.
Kom och dansa modern afrikans dans tillsammans med danspedagogen Didier Blekou! Didier har också med sig sina Djembe-trummor så att barnen tillsammans får skapa rytmisk musik i en trumworkshop.

Skapande i Ateljén
Med Anna-Karin Kask och Jennie Skoglund
Tid: 12:00-15:00
Målgrupp: För alla åldrar
Antal platser: Drop in i mån av plats, inga biljetter
Kom och skapa kollage tillsamman alla små och stora! Dagens tema är ”Jag i manegen”.