Kulturverandan – Musik med Källström/Schroderus

Med inspiration från psalm barock och jazz bygger Fanny Källström-fiol, sång och Sammy Schroderus-tramporgel, slagverk, sång en folkmusikalisk klangvärld med låten i centrum.
Med kyrkorummets rymd som bakgrund får innerliga melodier och starka harmonier plats att flyga fritt i ett högtidligt och känslosamt möte med plats för ton och tanke.

Kl 19.00 på EFS-gården Backen
Och lite om oss:
Fanny har sedan hon började spela fiol haft både den klassiska musiken och folkmusiken som grund och inspiration. För tillfället studerar hon klassisk fiol vid Musikhögskolan i Malmö, men kommer ursprungligen från Härnösand.

Hon spelar med gruppen Duo Systrami som sedan starten 2013 turnerat flitigt runt om på nordens folkmusikscener. 2016 släppte det sitt debutalbum När isen går på det tyska bolaget Nordic Notes. Hon spelar också tillsammans med flöjtisten Göran Månsson i projektet Oljansa, deras repertoar består av låtar från Medelpad och Härjedalen efter pipspelaren Olof Jönsson.

Sammy Schroderus har spelat piano så länge han kan minnas. I hemstaden Umeå fattade han tidigt tycke för improvisatorisk musik. Detta intresse tog honom till Skåne för att studera jazz i Skurup, där han också kom i kontakt med folkmusiken. Nu studerar han på Musikhögskolan i Malmö och musicerar fritt mellan genrerna.