Lennart Wretlind – en radiolegendars musikminnen från 50 år på Sveriges Radio.

På alla hjärtans dag, tisdagen den 14 februari kl 19.00 bjuder den kosmopolitiska radiomannen Lennart Wretlind på minnen från sina femtio år på Sveriges Radio. Vi visar också en del av Wretlinds unika samling av psykedeliska konsertaffisher från 1960-talets USA.
Plats: P5, Väven plan 5. OBS! Ny lokal! Biljetter med eller utan matig smörgås (med Skagenröra) säljs i Kulturreceptionen, Väven plan 3.

Lennart Wretlind är tredubbel vinnare av Stora Radiopriset, senast för sin serie på Spotify ”Wretlinds Värld” som är en resa jorden runt på musikens vägar. Under åren på Sveriges Radio gjorde han program som Klingan, Tusen och en låt, Safari och Eldorado (tillsammans med Kjell Alinge).

– Jag kommer bland annat berätta om när jag intervjuade Janis Joplin på Gröna Lund i Stockholm 1969 och visar även intervjun på film. Annars har jag ett fritt upplägg för kvällen och välkomnar frågor och inpass från publiken. Jag har märkt att det funkar bra att berättelsen får ta sin egen väg beroende på vad folk vill höra, säger han.

Andra artister som Lennart Wretlind träffat och intervjuat är Leonard Cohen, Patti Smith, Jimi Hendrix, Joan Baez, Jim Morrison & The Doors, Paul Simon, och John Lee Hooker. Han gjorde också den första radiointervjun någonsin med Ulf Lundell.