Livet börjar vid 100 – att våga vilja och kunna FULLSATT

En eftermiddag som inspirerar och visar vägar till att våga, vilja och kunna använda digitala tjänster och hitta vägar till kulturen, sådant som sätter guldkant på din tillvaro.
OBS! Biljetter är slut till Livet börjar vid 100.

Dagny Carlsson, 108 år och Sveriges äldsta bloggare, berättar om hur tillvaron förändrades när hon vid 99 års ålder gick en datorkurs och började blogga. Hör om hur hon håller nyfikenheten vid liv och vågar prova nya saker som senior. Har du frågor till Dagny Carlsson? Då kan du skicka dem via e-post till tove.liliequist@umea.se, så kan vi (i mån av tid) ställa dem under framträdandet.
Medverkar gör också Frivilligcentralen och PRO:s IT, Kultur för seniorer och biblioteken i Umeå kommun som alla på olika sätt arbetar med att öka medborgarnas digitala delaktighet och aktivitet i kulturlivet.

Innan programmet startar bjuder vi på Öppen foajé med representanter från Umeå kommuns träffpunkter, PRO:s IT, Regionbiblioteket och Umeå välfärdsteknik som visar och berättar om aktiviteter och arrangemang. Det finns också möjlighet att köpa fika.

När: Onsdag 9 oktober kl. 14-17
Var: Vävenscenen
Vad: 14–15 Öppen foajé med utställning och prova på med PRO:s IT, Umeå kommun välfärdsteknik, Regionbiblioteket i Västerbotten, Umeå kommuns träffpunkter, Frivilligcentralen.

15–17 Program på Vävenscenen om digital delaktighet och att sätta guldkant på tillvaron genom ett aktivt liv.

Samarrangemang: Umeå kommuns bibliotek, Kultur för senior, Frivilligcentralen, PRO

Fri entré. Biljett krävs, hämtas/bokas via telefon i kulturreceptionen, Väven plan 3, 090-16 33 00.