Lunchpoesi på Grubbe

Lunchpoesi på Grubbe

Välkommen att ta del av lunchpoesi på Grubbebiblioteket med Johan Dahlroth, Tor Lundmark och Madelene Edlund!

Under hösten fortsätter vi att bjuda in till lunchpoesi med lokala poeter. Den här gången är det Johan Dahlroth, Tor Lundmark och Madelene Edlund som läser poesi och spelar musik.

Ingen biljett eller anmälan krävs.
Medverkande poeter

Johan Dahlroth bor i Umeå och beskriver sin poesi så här: ”Gillar inte när det känns för mycket som poesi. Då byter jag spår. Ett rakt tilltal, något som ofta beskriver något perifert, alldagligt. Det behöver inte alltid ha hänt, men det ska åtminstone kännas autentiskt.”

Madelene Edlund ger workshops i ord, bild och poesi och ställer sig gärna på scen med sina ord. Hon är en del av Ordkanon och har arbetat med grupper i Skapande skola i flera år. Madelene är utbildad i kreativt skrivande på Umeå Universitet och Jakobsbergs Folkhögskola och skriver reflektioner i tidningen Vasaplan. Aktuell i antologin Amma arbete arv! som släpps hösten 2022.

Tor Lundmark är född 1964 i Umeå. Han skriver och sjunger egna låtar både solo och även tillsammans med spelkompisar. På Grubbe blir det solo. Han har också gett ut några böcker, bland annat Övervänt 2020 och Mygghålet 2012.

Evenemangsbilder: Magnus Olsson, Kristina Kalén, Per-Gunnar Eriksson