Lunchteater: Mina ungar

Teater på maten, tack Vad gör lunch- och middagsteaterföreställningarna så populära? God mat, glödande musik, och grym publikkontakt? Eller är det för att berättandet står i centrum? Allt detta ryms i de pärlor som ligger framför oss. Varsågoda, låt er väl smaka.

Mina ungar – Dagbok från en byskola

Marianne Folkedotter är en kär och återkommande gäst på lunchteaterscenen. Här bjuder hon tillsammans med basisten Rickard N Jokela på en föreställning baserad på Berta Hanssons dagboksanteckningar och bilder.

Efter folkskoleseminariet i Umeå kom Berta Hansson 1935 som nyutexaminerad lärare till Fredrika kyrkby i Västerbotten där hon arbetade fram till världskrigets slut. Bertas liv i Fredrika kretsade kring barnen som hon kärleksfullt berättade om i sina dagboksanteckningar och gestaltade i sitt måleri. Ett måleri som efter ett oväntat besök en vinterkväll skulle ta fart och leda till en ny karriär som konstnär. Marianne Folkedotter har i en rad uppskattade föreställningar visat sin enastående förmåga att med orden upplysa, entusiasmera och förundra publiken. Basisten Rickard N Jokela har efter resor i bland annat Asien utvecklat ett eget förhållande till improvisation och komposition med solospel i fokus.

Teater + varmrätt, sallad, bröd, kaffe, chokladbit 220-240 kr.

Föreställningar

24, 25 september kl 12.00, lunchservering kl 11.20

24 september kl 18.00, middagsservering kl 17.20 (Baren är öppen)

Dörrarna öppnas 1 timme före show.