Lunchvisningar Umeå konsthall

Den 28 maj till den 17 augusti 2019 visar Umeå konsthall dokumentärfotografen Alexandra A. Ellis utställning ”Förlöst” med fotografier från åren 2014 – 2018. Konsthallen erbjuder kostnadsfria lunchvisningar av utställningen med vår konstpedagog. Välkommen!

Alexandra A. Ellis belyser i utställningen ”Förlöst” värderingar, identitet och perspektiv kring barnafödande. Utställningen utforskar ”glidskiktet” mellan natur och kultur, kropp och civilisation, förnuft och instinkt.
Hur förhåller vi oss till vår tillblivelse i en civilisation som eftersträvar full kontroll? I en tillvaro där kroppen har förlorat sitt sammanhang, där vi byggt ett ramverk kring den som står i stark kontrast till dess grundläggande funktioner.

Alexandra A. Ellis är född 1979 och baserad i Umeå. Hon har en examen i Bildjournalistik från Nordens fotoskola. Hennes arbete fokuserar på längre projekt som utforskar det dokumentära berättandet och ofta bottnar i det enkla och vardagliga, men som i ett större sammanhang berättar om att vara människa.

Se mer om utställningen och programmet som hör till på www.umea.se/konst. Lunchvisningar sker onsdagar kl.12:30-12:50 den 29/5 och 12/6, samt torsdagar kl.12:30-12:50 den 8/8 och 15/8. Umeå konsthall ligger på plan 3 i Väven.