Monstrets tid

Monstrets tid

Monster finns överallt. Bakom fasaderna, i sagorna och i mörkret. Bland världens stora ledare och de små dagisbarnen. Mörkret sänker sig i salongen, aldrig tidigare har så många monster samlats under ett och samma tak. ”Monstrets tid” är en nyskriven humorföreställning av Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund. Kända från Klungan och Mammas nya kille.

I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi den ständigt proppmätta pojken Jönsson. Han är svältmonstret som inte ätit en enda liten skorpa i hela sitt liv. Sen har vi Hadar med sina armar av asbest, han måste sanera sig var tredje timme. Och vattenmonstret Ingegärd, hon blev förändrad efter att ha provat vattengympa. Nu vill Ingegärd bara bada – till vilket pris som helst. Sen har vi såklart också tvättfatsmonstret, hästmonstret, jordbruksmonstret och alla våra andra monster.

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

”Jag har aldrig varit så rädd som när vi skrev den här den här pjäsen.”
OLOF WRETLING

”Jag trodde inte på monster innan vi började repetitionerna men nu är jag osäker.”
MATTIAS FRANSSON

”Den som kämpar mot monster bör se till att han inte därvid själv blir ett monster. Och då du länge blickar in i en avgrund, blickar avgrunden också in i dig.”
FRIEDRICH NIETSZCHE

”Vi spelar på liv och död, där jag som skådespelare riskeras att ätas upp.”
SVEN BJÖRKLUND