Movits!

En av Sveriges starkaste liveakter kommer till Vävenscenen!

Movits! har länge utmärkt sig för att vara en av Sveriges starkaste liveakter och hyllats för sin gränsöverskridande musik. Med nyligen släppta albumet ”V:I” är de tillbaka i modern tappning men med samma säregna sound och som alltid mot en fond av blåsinstrument och tunga beats. Under vintern har de gjort fyra exklusiva spelningar i Stockholm, Luleå, Göteborg och Malmö. Nu är det klart att de åker ut på en vårturné, med 12 stycken stopp runt om i landet.

Movits! består av bröderna Johan och Anders Rensfeldt samt saxofonisten Joakim Nilsson. Bandet släppte debutalbumet ”Äppelknyckarjazz” 2008 och året därpå uppmärksamma- de det amerikanska tv-programmet ”The Colbert Report” gruppen från Luleå. Vilket blev startskottet på en omfattande internationell karriär. Movits! är en av de akter som jobbar i utkanten av det svenska musikundret men som ändå drar storpublik både på hemmaplan och internationellt.

Tider: Konsertstart 20.00. Dörrarna öppnar 18.30.
Arrangör: Appelgren+Friedner, Brink & Bergner
Åldersgräns: 13 år
Typ av arrangemang: Stående publik. Är du i behov av sittplats? Kontakta Vävens kulturreception på 090-16 33 10 eller info.vaven@umea.se
Garderob: Bemannad garderob ingår i biljettpriset.