CC_AE_FB

Par i brott! En kväll för alla som älskar Crime

Bokveckan bjuder på deckarkväll med kriminologen och författaren Christoffer Carlsson och boksläpp för Anki Edvinsson, som släpper sin debutdeckare ”Lust att döda”, som utspelar sig i Umeå.
Tors 15 mars, kl. 18.30-21.00, P5, Väven.

Välkommen till en härlig kväll alla som älskar crime! Vi gästas av inga mindre än kriminologen Christoffer Carlsson, som berättar om sitt författarskap och yrke. Under samma kväll släpper Anki Edvinsson sin debut – Lust att döda – en spännande deckare som utspelar sig i Umeå och inleds just på Stora Hotellet! Även bokförsäljning och signering.

Biljett: 250 kr, inklusive bufée och goodiebag med hemligt innehåll, väven.se (dryck köpes på plats).

Christoffer Carlsson är aktuell med ”Den tunna blå linjen”, en roman om ett brott, och den fjärde och avslutande delen i serien om polisen Leo Junker. Böckerna har hyllats av såväl läsare som recensenter. Den första, ”Den osynlige mannen från Salem”, belönades dessutom år 2013 med Svenska Deckarakademins pris.

Anki Edvinsson, tidigare TV4-personlighet, numera kriminologstuderande och aktuell med sin debutdeckare, ”Lust att döda”, om boken: Ett möjligt terrorattentat i centrala Umeå lamslår den annars så livfulla staden. Parallellt sker ett brutalt mord som förbryllar den lokala poliskåren. Hänger de två händelserna ihop? Hur kan detta ske här? Polisparet Per Berg och Charlotte von Klint utses till att jaga skuggor som inte syns i en stad lamslagen av sorg.

Vi samtalar med både Christoffer och Anki, om deras böcker, skrivprocesser, och det spännande ämnet kriminologi – hur står det egentligen till med brottsligheten i Sverige idag – och hur återspeglas detta i deras böcker?

Foto, Christoffer Carlsson: Anna-Lena Ahlström
Foto, Anki Edvinsson: Matthew Phillips