Pilgatans Kulturmarknad

Nu är det åter dags för vår populära Kulturmarknad att inta Pilgatan för en dag med konst, musik, hantverk, design, mat och mycket mer!

Marknaden är öppen 11.00 -16.00.

Nu är det snart dags igen för Pilgatans Kulturmarknad! Den 15:e september kl 11:00 – 16 :00 stänger vi av Pilgatan mellan Skolgatan och Kungsgatan och bjuder in till en härlig höstmarknad. Ett 60-tal utställare står redo med ett brett utbud av konst, design, hantverk, blommor, böcker, fanzines, gitarrpedaler, vintage-loppis och mycket mer!

Nytt för i år är att marknaden har fått två nya medarrangörer i Hotell Gamla Fängelset och Gröna Älgen. Därmed utökas marknaden också med ett tiotal utställare på Fängelsets rastgård, och förlängs till långt in på kvällen.

Inne i Hotell Gamla Fängelset kommer fyra spännande lokala konstnärer med olika tekniker och konstuttryck att ställa ut sina alster. Det blir alltså konstutställning, kaffeförsäljning och övrig försäljning av smått som stort i en fängslande miljö!

På Galleri Verklighetens gårdsplan finns utställare, och klockan 13:00 blir det livemusik med bandet Northern Indians.

Bokcafé Pilgatan kommer att ha fikaförsäljning och konstutställning.

I Kreativ Kollektivs trädgård, under trädet, kommer Maria Engström att ha Sagoyoga kl 12.00. Utställare kommer att finnas på gårdsplanen och Kreativ Kollektivs medlemmar kommer att ha öppna ateljéer inne i huset samt flytta ut på gatan utanför med konst, hantverk och litteratur.

Bildmuseet kommer att ha visning av utställningarna kl 13:00 samt erbjuda specialpriser i shoppen. Det kommer även att bli familjevisning kl 13:00, en konstupplevelse som barn och vuxna kan dela. Mellan 12:00 – 16:00 blir det öppen bildverkstad, en kreativ verkstad för alla åldrar under ledning av konstpedagoger.

Klockan 16.00 öppnar sedan den mysiga krogen Gröna Älgen i hjärtat av Öst på Stan. Bandet Northern Indians spelar kl 21.00.

Tips till er som vet med er att ni vill handla: Många av försäljarna tar swish och/eller kort men inte alla så ta gärna med en liten slant i kontanter (bankomat finns i centrum) och ta med egen tygkasse så sparar vi lite på miljön och slipper använda plastpåsar.

Ta med en vän och kom och delta i folkfesten!