Pleaser

Pleaser

5 år sedan #metoo.
Vad händer med en rörelse när en inte orkar vara arg mer utan mest känner sej trött?
PLEASER är en föreställning om en tid efter en rörelse som skakade om maktstrukturer och förändrade hur vi ser på övergrepp.

PLEASER är en strategi. Att vara PLEASER är att vara normis. PLEASER är makt. PLEASER är att nicka och le då en egentligen vill punktera alla bildäck i stan, för att hämnas.
PLEASER är en interaktiv föreställning om solidaritet, hämndlystnad. Och efteråt: För vem förändras världen? Blir en rörelse någonsin färdig och vem är nöjd med resultatet?
PLEASER är en föreställning om en tid efter en rörelse som skakade om maktstrukturer och förändrade hur vi ser på övergrepp.
5 år efter att #metoo spred sig över www undersöker den finska feministiska teatergruppen Blaue Frau vilka spår rörelsen lämnat efter sig, i samhället och i oss.
PLEASER är en interaktiv föreställning som börjar på en plats och slutar på en annan. Under kvällens gång förflyttar du dig flera gånger tillsammans med skådespelarna och de andra i publiken.

PLEASER är del av Festival Normal 2022 – en normkreativ scenkonstfestival som arrangeras av Ögonblicksteatern. Föreställningen visas i samarbete med Kvinnohistoriskt museum.

DATUM OCH TID:
Fredag kl 18.00-21.00
Lördag kl 18.00-21.00

PLATS:
Dagen innan föreställningen får publiken ett mail med instruktioner om var föreställningen tar sin början.