poesisöndag kollage

PoesiSöndag XL på Väven

Välkommen till PoesiSöndag XL – en hel dag späckad av poeter och poesi.
Söndag 19 november klockan 13.00-19.00 på Vävenscenen

I år firar Finland 100 år av självständighet, och det vill vi fira med ett stort fokus på den finlandssvenska lyriken. På scenen framträder poeter från Umeå med rötterna i Finland och poeter från Finland. Det blir en spännande, härlig, rolig men också allvarlig mix av både äldre och samtida poesi. Dagen avslutas med ett PoetrySlam i Fika.
13.00 Stina Ekblad, skådespelare, läser sina favoriter ur den finlandssvenska poesin
14.00 Adrian Perera i samtal med Solja Krapu. Adrian Perera har i höst debuterat med diktsamlingen White monkey. Boken tilldelades nyligen Svenska Yles litteraturpris.
14.45 Septemberkören underhåller med musik från jordens alla hörn i Fika!
15.15 Gurli Lindén och Kurt Levlin. Två poeter med rötterna i Nykarleby i Österbotten, där Gurli fortfarande bor kvar. Kurt är verksam som bibliotekarie och författare i Umeå. Båda är aktuella med varsin titel i höst, Gurli med Den sjungande kratern, Kurt med novellsamlingen Vänstertrafik.
16.00 Solja Krapu, författare, livsresenär, estradör
17.00 Poetry Slam i Fika! Har du något egenskrivet och är sugen på att läsa? Släng iväg ett mail till umeapoetryslam@gmail.com redan nu för att försäkra dig om en plats på scen. Detta är ett utmärkt tillfälle att testa läsa inför publik, det som krävs är upp till tre egenskrivna dikter på max tre minuter styck mer info https://www.facebook.com/umeapoetryslam