Premiär: Skapande lördag – Teater, dans, lek och ateljé för barn!

Lördag 14 september är det höstpremiär för Skapande lördag! Temat för dagen är Katter! Divanteatern visar föreställningen Blues för en katt! Passar barn från 5 år. Du kan också bli teatersminkad till katt om du vill. I ateljén skulpterar vi med lera. Du kan också dansa och trumma med Didier och självklart är vår teatergarderob öppen och i sagorummet kan du leka! Gratis!

Dagens kulturprogram: Divanteatern ger föreställningen Blues för en katt
En tvär och vresig gubbe lever ensam i skogen, med sina munspel och sina minnen. En stor koffert innehåller allt han behöver, notblad, kaffetermos och en röd fluga. En morgon är alla saker utplockade ur gubbens koffert och däri ligger istället en gammal luggsliten katt….Nu är det slut på lugnet! Så börjar en kringlig och krånglig historia om vikten av att ha en vän!
Föreställningen ges vid två tillfällen kl. 12:30 och 14:00 i Svarta lådan. För barn från 5 år.
DANS: Start Ca 13:15. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00!
TRUMMOR:Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12:00!
SKAPA I ATELJÉN: Skulptera i lera!
TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.
SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.
LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga!
CAFÉ HAMNEN: Öppnar redan kl.11:30. Här finns det möjlighet att köpa barnvänligt fika och mat! Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.