Promenadsamtal i Gammliaskogen

Promenadsamtal i Gammliaskogen

Följ med på ett promenadsamtal i Gammliaskogen tillsammans med Ann Dolling, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, och Anca Rujoiu, museiintendent på Bildmuseet.

Följ med på ett promenadsamtal i Gammliaskogen tillsammans med Ann Dolling, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, och museiintendent Anca Rujoiu.

Samtalet tar avstamp i utställningen Åtta grader / Samtida konst om skogen och kommer att fördjupa sig kring hur människors hälsa och välmående kan länkas till skogen. Samtalet kommer också behandla vilka olika typer av skogar som finns i Sverige. Vilken ålder har skogen i Gammlia och hur ser den ut vid olika ålder och vilken skog som är idealisk för biologisk mångfald.

Ann Dolling är forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå och forskar om vilken skog som är bra för människan och varför.

Fritt att delta
Begränsat antal platser

Samling i Gammliaskogen här:
https://maps.app.goo.gl/PcCgUunAMHpGD4Zf7
________________________________

Åtta grader / Samtida konst om skogen presenterar samtida konst som berättar om människans komplexa förhållande till skogen, alltifrån uppfattningen om ett okränkbart egenvärde till föreställningen om något att använda, som en ekonomisk resurs eller en plats för rekreation. Vad är en skog? Och vilka frågor om den är angelägna här och nu?

Genom fotografi, film, skulptur, teckning, textil, ljud och installation bjuder konstnärer, en arkitekt och en berättare in oss att reflektera över skogen, betraktad och gestaltad ur deras olika perspektiv och erfarenheter. Verken väcker frågor om tradition och framtid, om skogsbruk, markkonflikter, biologisk mångfald och om skogen som en helig plats.

Utställningstiteln Åtta grader är lånad från Jörgen Stenbergs dikt med samma namn.