Prova på: Agility med hund

I hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana på tid. Dels är det hinder som hunden hoppar över, dels andra typer av hinder som gungbräda, tunnel och slalom. Man ska klara banan på kortast möjliga tid utan misstag eller vägringar. Det blir högt tempo och snabba svängar – kul för både hund och människa!

Umeå Hundungdom är en del av Sveriges Hundungdom och riktar sig framförallt till dig under 25 år. Nu vill vi uppmuntra till att prova på olika hundsporter, och kör därför en gratis aktivitet under påsklovet! Medtag egen eller lånad hund, som ej är aggressiv mot andra hundar. Vi har ett begränsat antal hundar att låna ut, så har du inte egen hund men vill delta maila jennifer.blomberg@studieframjandet.se så försöker vi lösa en lånehund i mån av möjlighet.

Medföljande hund ska vara vaccinerad (14 dagar skall ha förflutit sen vaccineringen) samt ID-märkt, och äldre än 12 månader. Vacccinationsintyg ska kunna visas upp. Alla prova på-aktiviteter håller till i Loboohallen vid SLU.

Gör gärna en föranmälan så vi vet hur många som dyker upp, men det är drop-in så ni är givetvis välkomna att dyka upp oanmälda också.

Arrangör är Umeå Hundungdom i samarbete med Studiefrämjandet och Umeå kommun. Ledare är ideella representanter från föreningsstyrelsen och/eller medlemmar från Umeå Brukshundsklubb. Vi hjälps under enkla former åt att se till att alla får det stöd och vägledning som behövs. Kontakta jennifer.blomberg@studieframjandet.se vid eventuella frågor.

Läs mer om Umeå Hundungdom här: https://www.facebook.com/umeahundungdom/