Reflektioner -Danskompaniet Nomodaco ger dagliga danssolon i Umeå konsthall

Tove Skeidsvoll och Carolina Bäckman från Nomodaco flyttar in i Umeå konsthall, Väven, under några dagar i januari. Under perioden 15/1 -18/1 välkomnas besökare att uppleva två nykomponerade danssolon, dagligen klockan 12.15-12.45. Parallellt byggs ett föränderligt, rumsligt arkiv upp av utvalda och återupptäckta texter, fotografier, filmklipp, ljud, scenografier och rörelser som du som bjuds in att ta del av. Varmt välkomna!

Dagarna i konsthallen erbjuder också öppna samtal med inbjudna gäster kring teman som berört och berör de två danskonstnärerna.

För koreograferna Tove Skeidsvoll och Carolina Bäckman, är flyktighet och övertygelse likvärdiga förutsättningar i arbetet med danskonst, såväl som i mötet med publiken. Några stunder möts vi. Någonting finns, osäkert vad, och sedan försvinner det.

Tillsammans med kompositören Johannes Burström och ljussättaren Tobias Leira, inbjudna gäster och inte minst Konsthallens besökare, river Tove och Carolina upp i konstnärliga processer och dess relation till stora livsfrågor och vardagliga mysterier. Omslutna av den gemensamma historien, materialiserad i form av ett antal dansföreställningar de senaste tio åren, reflekteras över ett (delat) nu.

Program

Tisdag 15 januari – torsdag 17 januari
Konsthallen har öppet kl 12-20. Danssolon visas kl 12.15-12.45.
Fredag 18 januari
Konsthallen har öppet 12-18. Danssolon visas kl 12.15-12.45.
Lördag 19 januari
Konsthallen har öppet 10-16.