Reflektioner -Danskompaniet Nomodaco i Umeå konsthall

Under perioden 15-19 januari flyttar Tove Skeidsvoll och Carolina Bäckman från Nomodaco in i Umeå konsthall. Parallellt byggs ett föränderligt, rumsligt arkiv upp av utvalda och återupptäckta texter, fotografier, filmklipp, ljud, scenografier och rörelser.

För koreograferna Tove Skeidsvoll och Carolina Bäckman, är flyktighet och övertygelse likvärdiga förutsättningar i arbetet med danskonst, såväl som i mötet med publiken. Några stunder möts vi. Någonting finns, osäkert vad, och sedan försvinner det. Genom bombastiska produktioner och omärkbart arbete har den gemensamma tiden gått, danskompaniet Nomodaco har verkat med Umeå som bas i 15 år.

Tillsammans med kompositören Johannes Burström och ljussättaren Tobias Leira, inbjudna gäster och inte minst Konsthallens besökare, river Tove och Carolina upp i konstnärliga processer och dess relation till stora livsfrågor och vardagliga mysterier. Omslutna av den gemensamma historien, materialiserad i form av ett antal dansföreställningar de senaste tio åren, reflekteras över ett (delat) nu.